Vés al contingut

notícies relacionades

Pessebre MUHBA

Barcelona es reivindica com a escola de pessebres mundial

ROGER VILACLARA –CR | A hores d'ara, poca gent queda que no sàpiga que ara fa 800 anys sant Francesc d'Assís va fer el primer pessebre a Greccio, Itàlia. Però el que potser no s'ha explicat prou és que la ciutat de Barcelona ha tingut un paper clau en la difusió i consolidació dels diorames com a tradició nadalenca.
pessebre-infants

L'Escola Cristiana impulsa un concurs de pessebres als seus centres educatius

CR | Amb motiu dels 800 anys del primer pessebre de sant Francesc d'Assís a Greccio, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) impulsa un concurs de pessebres als seus centres educatius. Un concurs que compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Religió i que es podrà seguir des del nostre portal a través de les fotografies dels pessebres presentats que s'aniran publicant periòdicament. 

El santuari de l’Eremo delle Carceri, darrera les passes de sant Francesc d’Assís

(Josep Gordi –CR) Un dels santuaris naturals més impactants d’Itàlia, tant pel que fa a la seva bellesa com per la seva càrrega espiritual és l’espai anomenat: Eremo delle Carceri. En italià carceri significa retir. Per tant, ho podem traduir com el lloc de retir dels eremites. La història d’aquest indret comença l’any 1225 quan sant Francesc d’Assís aconsegueix el permís per a ell i els altres germans franciscans per poder retirar-se a meditar isoladament en aquest espai.

Nou mural de sant Francesc d’Assís a tot color a Bellavista

(CR) Un bust de sant Francesc que somriu, cara a cara amb el llop que va amansir i la creu de tau, símbol del pobre d’Assís. És el nou mural a tot color que, s’ha dibuixat sobre la persiana de la parròquia de Sant Francesc de Bellavista, al municipi de les Franqueses del Vallès. Xavier Rosell n’és l’autor i aquest dissabte se’n farà la inauguració oficial.

Francesc d’Assís, el sant de la materialitat de Déu

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) Tot i la pandèmia, Lleida ha celebrat la festa dels pessebristes, sant Francesc d’Assís, i patró de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, aquest diumenge. Ho ha fet compartint amb els franciscans de Lleida, “els frarets” l’eucaristia celebrada al migdia al santuari de sant Antoni de Pàdua, en honor del seu patró i fundador, presidida pel guardià del convent franciscà, Joaquim Recasens.

panoràmica

Veure la fe