Vés al contingut

notícies relacionades

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Viqui Molins relata el seu acompanyament a ‘La vida entre reixes’

(Claret) Quins son els efectes de viure un temps a la presó? La societat dóna l’esquena a la presó? Com aconseguir deixar de ser un número i ser una persona? Aquests son algunes de les preguntes que van sorgir a la presentació del llibre de la monja teresiana Viqui Molins ‘La vida entre reixes’, editat per Editorial Claret . La presentació es va realitzar el dijous 17 de desembre per streaming i es pot recuperar al següent enllaç.

Pregant junts sense perill

(Viqui Molins. Teresiana) Són les 12 i ens espera una cita diària... I és que aquesta Setmana Santa que mai haguéssim pogut imaginar, potser l'estem vivint amb més força que si les esglésies estiguessin obertes, els "passos" de la processons pels carrer, els "natzarens" amb les seves caputxes i els monuments guarits amb palmes, espelmes i flors. Potser ha arribat el moment que, com va dir Jesús a Nicodem "els veritables adoradors, adoraran el Pare en esperit i en veritat".

La petita però imprescindible ajuda de l'Hospital de Campanya

(M. Victòria Molins, teresiana) Les portes de Santa Anna, obertes des de feia tres anys a tot el que necessitava aixopluc, companyia, recolzament i alimentació, es van tancar -com tantes i tantes institucions- quan el coronavirus ens va obligar al confinament.

Viqui Molins recull el Reconeixement Emmanuel Mounier 2019

(CR) La teresiana Viqui Molins va recollir aquest dijous el Reconeixement Emmanuel Mounier. El guardó que atorga l’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de, Catalunya (URL) ha reconegut aquest any la tasca contra l’exclusió social de Viqui Molins i  l‘abast vital, humà i cultural del servei amb els qui viuen al carrer.

8M a Santa Anna: fins que no sigui necessari un Dia Internacional de la Dona

(M. Victòria Molins) A l'Hospital de Campanya de Santa Anna ens hem unit aquest divendres a la diada del 8 de març amb una pregària en la qual han estat les dones i només les dones les protagonistes. Per fer honor a la veritat, amb el beneplàcit dels nostres capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans, que ens donen suport en tot.

“Les dones som Església, la construïm i la sostenim”

(Laura Mor –CR) Ningú qüestiona la ingent tasca de les dones a l'Església, però sí la seva visibilitat pública. L'estructura eclesial dificulta encara la igualtat de gènere. No només pel que fa a l'exercici dels ministeris, sinó també en la participació de llocs de responsabilitat i la prèdica del seu pensament teològic i espiritual. És el diagnòstic compartit de la teresiana i activista social Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano.

panoràmica

Veure la fe

podcasts