Vés al contingut
Catalunya Religió
viqui-molins
Fotografia: Fundació Viqui Molins.

CR "Continuaré amb els nostres". Amb aquestes paraules la religiosa teresiana Viqui Molins presenta la seva nova fundació. Una entitat que assegurarà la seva tasca en favor de les persones més vulnerables. La Fundació Viqui Molins es presentarà oficialment aquest dimarts 21 de novembre a les 19:00 h a la parròquia de Santa Anna de Barcelona. 

El dia que mossèn Peio Sánchez li va comunicar la seva idea de fer una fundació a Molins amb el seu nom; "no només va quedar bocabadada, sinó que li feia vergonya i no ho acabava d'entendre". Des de la parròquia de Santa Anna expliquen que, durant la seva estona de pregària, la religiosa Viqui Molins es va preguntar: "Qui sóc jo perquè facin una fundació amb el meu nom?"

La mateixa Viqui Molins explica que va ser en aquell moment de pregària quan li van venir al cap les paraules que la religiosa Genoveva Masip, companya seva, li va dir abans de morir. "Viqui, quan jo mori, continuaràs amb els nostres?", li va dir. "El record em va fer acceptar, sense falses humilitats, allò que de moment m'avergonyia", explica Molins. "Ara me n'alegro perquè el dia que mori i me'n vagi a la casa del Pare, podré estar ben tranquil·la perquè, d’alguna manera, jo continuaré amb els nostres”, afegeix la religiosa. 

El rector de la parròquia de Santa Anna, Peio Sánchez, és el president de la Fundació Viqui Molins

La Fundació Viqui Molins pretén estar al costat de les persones més vulnerables mitjançant l'acollida, l'acompanyament personal i l'atenció en les diverses necessitats. També vol promoure el creixement cultural, social i espiritual dels seus atesos. 

Entre les iniciatives de l'entitat, trobem les llars d’oportunitats, com programa d’acompanyament per a joves en situació de desemparament, dones en situació de vulnerabilitat, migrants sense papers o ferits de les perifèries de tota mena, d’entre d’altres. També s'ofereixen cursos de formació, iniciatives d'inserció laboral, atenció a la salut integral, assessoria jurídica o iniciatives culturals i socials. Tot plegat sense oblidar-se d'una de les accions que més repercussions han tingut mediàticament: el menjador social de la parròquia de Santa Anna. L'entitat també permet per donatius a través del seu web

Viqui Molins planteja un itinerari en diverses fases que passen per l'adaptació i recuperació, el procés d'autonomia i l'experiència formativa i, finalment, la integració.

Un patronat format per sis persones

La religiosa teresiana és la presidenta d'honor de la fundació. Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna, n'és el president i Montserrat Pérez la secretària. Els vocals de la fundació són: Maria José Conde, Pere Soriguera i Jorge Martínez

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.