Vés al contingut
Catalunya Religió
Claretians Congrés Espiritualitat Vic

claretiansUna vuitantena de missioners claretians vinguts d'arreu del món celebren des d'aquest dilluns dia 8 i fins al dimarts 16 de juliol -dia en què va néixer la congregació- el Congrés d'espiritualitat Claretiana a Vic, a la casa mare. La celebració del congrés suposa la culminació de la commemoració del 175è aniversari de la seva fundació.

La trobada va començar amb la celebració de la missa inaugural presidida pel superior general dels claretians, Matthew Vattamattam. En l'homilia, Carlos Sánchez, prefecte d'espiritualitat i vida comunitària claretiana, va recordar la importància de mantenir viu el foc claretià amb el carisma que va instaurar el fundador, i va tenir unes paraules de reconeixement per la tasca de difusió del Missatge de Claret, que s'està duent a terme a tot el món. 

Un cop acabada l'eucaristia, en què els assistents a la celebració van poder agrair els fruits que ha donat la congregació d'ençà de la seva fundació de la mà de sant Antoni Maria Claret, va tenir lloc la primera de les sessions del congrés. Vattamattam va explicar que el congrés permet als claretians "tornar a beure del pou del qual va néixer la congregació, ja que Vic és la casa mare i no ens en podem oblidar". 

Màxim Muñoz, prefecte d'espiritualitat de la província de Sant Pau, va explicar que la trobada també és una bona oportunitat per analitzar en quina situació es troba l'espiritualitat claretiana actualment. "No podem quedar-nos amb el que va impulsar el Pare Claret, sinó que hem d'adaptar-nos a les diferents realitats de tots els països que formen part de la nostra congregació. El congrés ha d'ajudar-nos a augmentar la vitalitat espiritual que requereix una vocació missionera com la nostra". 

Amb aquests objectius, el Congrés d’Espiritualitat continuarà endavant en els pròxims dies amb diferents conferències i activitats que es podran seguir en directe a través els canals d’iClaret.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.