Vés al contingut
Catalunya Religió
Peregrinació Vic Solsona Lourdes
Galeria d'imatges

BISBAT DE SOLSONALes Hospitalitats de Vic i Solsona van organitzar conjuntament el 55è Pelegrinatge a Lourdes del 15 al 19 de juny. La peregrinació, que va estar encapçalada per Romà Casanova, bisbe de Vic, i Francesc Conesa, bisbe de Solsona; va aplegar 499 persones a més d'onze capellans de diverses comunitats parroquials. 

El pelegrinatge va començar el vespre del dia 15, a la capella de Sant Josep, amb la benvinguda per part dels presidents de les Hospitalitats de Solsona i Vic, Maria Rosa Guix i Xavier Farrés, seguint una eucaristia concelebrada pels dos bisbes. Una visita nocturna a la gruta de les aparicions va cloure la jornada.  

El dia 16 començà amb la Missa Internacional a la Basílica Pius X, amb uns 5000 pelegrins, i, un cop acabada la celebració, es va fer la fotografia de grup davant la Basílica del Roser. A la tarda, va tenir lloc una trobada amb Romà Casanova que va ser seguida per una visita del santuari sota el guiatge de Joan Blanch.  Finalment, els pelegrins de les dues Hospitalitats van participar de la Processó de Torxes davant la Basílica.

El Viacrucis de la muntanya dels pelegrins va encetar les activitats del dia 17. Al voltant de 250 persones entre malalts, servidors i pelegrins van prendre part del Gest de l'Aigua, que va estar acompanyat musicalment per cançons de Marc Anglarill. Una Vetlla de Pregària organitzada pels joves amb una encesa d'espelmes va tancar el tercer dia.

La peregrinació va tenir el seu moment àlgid en la missa dita en català a la Gruta, concelebrada  pels bisbes de les dues diòcesis el matí del dia 18. A la tarda es va celebrar la Celebració del Perdó, juntament amb la Processó Eucarística que va tenir lloc des del Pòdium fins a la Basílica de Pius X, i que va posar punt final al pelegrinatge. 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.