Vés al contingut
Catalunya Religió
vedruna-text-capitular

Vedruna El document capitular ‘Néixer de nou’ ha d'orientar el futur pla estratègic de la xarxa d’escoles Vedruna. Per aquest motiu, membres des de diferents equips vinculats a la institució s'han trobat per treballar diverses propostes entorn el document. Amb motiu de la festivitat de santa Joaquima de Vedruna que se celebra aquest dimecres, recuperem un vídeo en què la germana Vedruna i membre de l’equip d’Identitat de la Fundació Vedruna Catalunya Educació Imma Bonada i el responsable de Pedagogia i Innovació, Manel Salas, expliquen el treball fet aquest 19 d'abril en la trobada a Vic. 

‘Néixer de nou’ recull les reflexions que les germanes Vedruna han fet en el marc del capítol general sobre l’espiritualitat integral i ecològica, l’art de la trobada, la missió creadora, la família carismàtica i els joves, la formació, la sostenibilitat i les estructures que sostenen la missió. Es tracta del text final del capítol general de les germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, celebrat l’estiu de 2023.

També inclou un apartat d’acords capitulars, entre els quals hi ha la constitució d’una Comissió Educativa Interprovincial que, entre altres responsabilitats, ha d’actualitzar la proposta Educativa Vedruna en línia amb els objectius del Pacte Educatiu Global.

La reflexió que han fet ara els equips de la xarxa d’escoles Vedruna ha d’orientar el nou pla estratègic de la Fundació a partir del curs 2025-2026. “Una trobada així sempre és positiva per anar-nos sentint xarxa i caminar tots en una mateixa direcció”, apunta Bonada. Hi han participat membres des de diferents equips vinculats a la institució. També Salas diu que dissenyar els objectius del pròxim pla estratègic des de diferents sensibilitats “fa que el resultat final sempre sigui molt més enriquidor”.

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.