Vés al contingut
Catalunya Religió
Icones Balaguer
Galeria d'imatges

BISBAT D'urgellEl Monestir del Sant Crist de Balaguer i Santa Clara, acull del 2 al 8 de juliol una nova edició del taller d'iconografia. Aquest taller, que normalment es duu a terme a inicis d'estiu, suposa un clàssic de les activitats organitzades pel Santuari, però la tretzena edició  ve fortament marcada per la commemoració del Centenari Franciscà.

A l'activitat titulada 'Pintar una icona', s'hi han inscrit una dotzena de participants que conviuran plegats a l'Hotel del Santuari i que utilitzaran les instal·lacions del Monestir per realitzar la confecció de les icones. Segons explica l'organització del taller, alguns dels assistents a les sessions ja havien estat participants en edicions anteriors de l'activitat. 

En tot moment seran guiats pel professor d'art italià Giancarlo Pellegrini, que els ensenyarà la tècnica necessària per poder pintar correctament. De fet, aquesta tècnica emula la que ja es feia en època bizantina, tot utilitzant pigments naturals -amb les particularitats que aquest material comporta- i rovell d'ou com a aglomerant. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.