Vés al contingut
Catalunya Religió
jornades història monestir avellanes

Per saber-ne més

Monestir de les Avellanes Les XIII Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes se celebraran el 9 i 10 de juliol de 2024 on es tractarà el tema “Hospitalitat, caritat i assistència als monestirs medievals”.

A partir de vuit ponències i debats, a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional, es parlarà de forma interdisciplinària, de com la cura i atenció als més necessitats constituïa un dels pilars fonamentals dels monestirs medievals. Les Jornades tractaran diversos aspectes de la misericòrdia i la caritat a través de la rebuda i el tractament dels visitants, la cura de pelegrins o els hospitals i les infermeries monàstiques, esdevenint un sistema d’atenció social i sanitari clau en les societats medievals.

Com cada any, les Jornades inclouen activitats culturals de divulgació científica, com l’11a edició del Sopar Medieval amb el qual es reproduirà un àpat extret del receptari de la Pia Almoina de Lleida i de Barcelona; el concert nocturn al claustre a càrrec del Cor Albéniz i Trio de Bes, interpretant el concert Caritas abundat in omnia i la visita guiada a la vila de Ponts coincidint amb el mil·lenari de la col·legiata de Sant Pere 1024-2024.

En aquesta edició ja hi ha més de 80 inscrits a les ponències i debats i 150 participants al Sopar Medieval que tindrà lloc al claustre romànic del monestir. La diversitat d’activitats que ofereix el programa amb conferències, debats, visites guiades,
exposicions, el sopar medieval i el concert, i la possibilitat de gaudir-ho fent estada al monestir, han convertit les Jornades en un format únic i singular en la seva matèria.

El Projecte de les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes és organitzat per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes i el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de gran diversitat d’entitats públiques i privades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.