Vés al contingut

notícies relacionades

Més rigor a les finances del Vaticà

(Vatican News) L’Autoritat de Supervisió i Informació Financera (ASIF) del Vaticà ha publicat aquest dijous el seu informe anual de 2020. El document assenyala “la tendència creixent en la proporció d’informes enviats a l’Oficina del Promotor de Justícia i d’informes rebuts”.

Milers de musulmans catalans clamen a la Rambla contra el terrorisme

(Alba Sabaté –CR) Veu clara, pas ferm i junts sota un unànime “No tinc por” com a crit de pau. Així s’han manifestat aquest dilluns a la tarda gairebé 5.000 musulmans de tot Catalunya per la Rambla de Barcelona. Amb 150 organitzacions representades, la marxa ja es considera una de les més significatives a Europa per la diversitat d’entitats presents.

Omella mai no ha volgut “equiparar l'avortament amb el terrorisme” i demana perdó

(CR) “La intenció del senyor arquebisbe mai ha estat la d'equiparar l'avortament amb el terrorisme. En tot cas, el senyor arquebisbe demana perdó si alguna persona s'ha sentit ferida per les seves declaracions”. Així ha matisat l’arquebisbat de Barcelona amb una nota les declaracions de l’arquebisbe Joan Josep Omella en les que comparava l’avortament i el terrorisme.

Omella es descalça per entrar en un oratori islàmic

(CR) No podem posar-ho tot al mateix sac i "una cosa són els terroristes i una altra cosa és la religió islàmica". Aquest és el missatge que ha deixat aquest divendres l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en la primera visita que ha fet a un centre islàmic de la ciutat. Omella s'ha descalçat per entrar en l'oratori del Centre Cultural Islàmic Català (CCIC) situat al barri del Clot. 

"L'Estat Islàmic no té res a veure amb l'islam"

(David Casals i Vila –CR) Es fa dir “Estat Islàmic” i sembra el terror sota els seus dominis. Malgrat això, els seus promotors ja han aconseguit un dels seus objectius. Que els mitjans de comunicació occidentals l’anomenin amb la denominació que ells proposen, "Estat Islàmic", una expressió que a més de pretensiosa suposa faltar la veritat amb els postulats que defensa l'islam.

Jueus catalans i dues iniciatives interreligioses rebutgen els atacs de París

(David Casals i Vila –CR) Catalunya és cada cop un país més plural i això té conseqüències en com les comunitats religioses han reaccionat davant els atemptats jihadistes de París de dies enrere, contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' i també contra un supermercat que venia 'kosher', menjar que compleix els preceptes que estableix la Torah.

Veure la fe