Vés al contingut

notícies relacionades

Contaminació social i responsabilitat personal

(Ramon Prat) Vaig viure des de Gran Bretanya, on fa anys hi passo el mes d’agost, la notícia dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. La lectura dels diaris catalans, espanyols, anglesos, ampliada per la informació de les emissores de radio i TV, em va permetre observar la diferència de plantejaments de la veritat social, en constatar les contradiccions en la transmissió de la notícia. Per això, he fet aquest article d’opinió sobre la nostra responsabilitat personal davant la contaminació social.

Terrorisme perquè deixem de passejar

(Manuel Nin - Abadia de Montserrat) Quan érem petits i des d’El Vendrell anàvem en família a Barcelona per qüestions de tipus familiars –mèdiques, escolars, comercials–, quasi sempre viatjàvem amb tren, i aquella visita a la capital se solia acabar sempre, abans d’agafar el tren de tornada, amb una mitja horeta de passejada per Les Rambles, on podíem veure multitud de parades amb animals més o menys exòtics, i amb plant

La ciutat de la primavera i l’esperança

(Joan-Enric Vives –La Vanguardia) Després dels dolorosos dies de l’atemptat de La Rambla de Barcelona i del Passeig Marítim de Cambrils, el poble de Catalunya ha reaccionat de forma contundent i exemplar, condemnant els atemptats, reaccionant a favor de la vida i l’ajuda al desconegut, i donant suport als Mossos d’Esquadra i als altres

La pau i els joves centren l’acte interreligiós per les víctimes de Barcelona i Cambrils

(Alba Sabaté –CR) Barcelona és una ciutat de pau i l’odi no hi té cabuda. Han passat set dies des de l’atac terrorista al cor de la ciutat i aquesta afirmació és cada cop més alta i més clara. Aquest dijous l’han reafirmat les comunitats religioses de totes les confessions existents a Catalunya així com les organitzacions de persones no creients, al Museu Marítim de Barcelona.

500 joves europeus participen a Barcelona en una trobada per la pau

(Sant'Egidio) De divendres a diumenge es viuran a Barcelona tres dies de trobada, reflexions, intercanvis, visites i amistat, sobre el tema 'More Youth, More Peace' (Més Joves, Més Pau). És la VII Trobada Internacional de Joves per la Pau Europeus, un moviment de joves de la Comunitat de Sant'Egidio que està present en diversos països europeus i d'altres continents.

Quedar-se sense ànima

(Armand Puig –La Vanguardia) A la nostra ciutat, la vida de moltes persones ha quedat trencada quan ha entrat en joc una força obscura de violència, d’odi i de mort. El dia 17 d’agost, la Rambla era un passeig de pau per a molts visitants de la ciutat de Barcelona, quan de sobte va caure damunt seu el sense sentit, la barbàrie, allò que hi ha de més tenebrós en l’esperit humà.

Milers de musulmans catalans clamen a la Rambla contra el terrorisme

(Alba Sabaté –CR) Veu clara, pas ferm i junts sota un unànime “No tinc por” com a crit de pau. Així s’han manifestat aquest dilluns a la tarda gairebé 5.000 musulmans de tot Catalunya per la Rambla de Barcelona. Amb 150 organitzacions representades, la marxa ja es considera una de les més significatives a Europa per la diversitat d’entitats presents.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

Reaccions als atemptats a les Rambles de Barcelona i a Cambri...
MONOGRÀFIC