Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 2/04/2016
Galeria d'imatges

(CR) No podem posar-ho tot al mateix sac i "una cosa són els terroristes i una altra cosa és la religió islàmica". Aquest és el missatge que ha deixat aquest divendres l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en la primera visita que ha fet a un centre islàmic de la ciutat. Omella s'ha descalçat per entrar en l'oratori del Centre Cultural Islàmic Català (CCIC) situat al barri del Clot. 

Juntament amb el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, Omella ha estat rebut l'imam Salim Benamara, president d'aquesta entitat. Segons ha informat l'arquebisbat de Barcelona, els dos han coincidit en la necessitat de “la convivència pacífica de les religions” i en "voluntat de tots de treballar per pau".

La visita ha estat promoguda Grup de Recerca Islamocristià (GRIC) de Barcelona. També ha comptat amb la presència de l'expresident del Pontifici Consell per la Diàleg Interreligiós, l'arquebisbe Michael L. Fitzgerald que aquest dies és a Barcelona per presentar un llibre sobre els matrimonis entre cristians i musulmans.

L'arquebisbe de Barcelona  ha remarcat que en el context actual mundial "viure aquesta fraternitat entre tots és molt important" i ha assegurat que "ells ho volen viure i nosaltres també". Omella ha expressat el desig que aquesta relació amb la comunitat musulmana tingui continuïtat: "ens hem de conèixer més però continuarem l'amistat i mantindrem aquesta fraternitat". I ha assegurat que el més rellevant d'aquesta trobada és que "hem viscut l'hospitalitat, que és una de les columnes de la vida d'un musulmà".

Durant la trobada, han visitat les instal·lacions i l'oratori del centre, Omella ha signat en el llibre d'honor, han intercanviat regals i finalment han compartir té i pastes.

Fa dos anys, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, també va realitzar una visita a un centre islàmic de la seva ciutat. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.