Vés al contingut
Catalunya Religió
algesires-atacs
Fotografia: ACN.

CR Contundents paraules de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC) després de l'atac mortal d'un home a dues esglésies d'Algesires que ha deixat un mort i quatre ferits aquest dimecres al vespre. "Aquests atacs són una violació als nostres valors religiosos i humans", subratlla el comunicat que han fet públic les dues entitats.

"No volem que qualsevol acte criminal com aquest sigui connectat amb la religió musulmana", ha subratllat el president de l'UCIDCAT, Mohamed El Ghaidouni, en conversa amb Catalunya Religió. Explica que no s'han sentit amb la responsabilitat de justificar la desconnexió entre l'acte i la religió: "Hem fet el manifest perquè és un acte criminal que s'ha produït contra una Església catòlica". "Com a confessió religiosa, tenim el deure de demostrar el nostre suport incondicional als nostres germans cristians de l'Estat", hi ha afegit. Per a El Ghaidouni, el d'Algesires és un acte que "no es pot justificar, de cap manera, des de la religió" i que ha de rebre "la màxima resposta judicial".

En el manifest, les federacions condemnen "amb la més gran determinació" l'atac que ha acabat amb la vida del sagristà de l'església de Nostra Senyora de la Palma. "Aquests actes violents i aquestes macabres accions criminals són atacs a la llibertat de creença", diuen. Les federacions expressen el suport i el condol a les famílies de les víctimes i la solidaritat amb els creients religiosos catòlics davant d'aquests "terribles crims".

La UCIDCAT i la FCIC fa una crida a "estar més units per continuar treballant pel bé comú i de les comunitats". Una feina que s'ha de fer "rebutjant l'odi, la intolerància i tota mena de radicalismes o extremismes violents".

L'Audiència Nacional investiga com a terrorisme l'atac mortal a Algesires

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) també ha condemnat "tota forma de violència". "Com a creients, demanem a Déu que acompanyi a l'Església i a la societat en la cerca de la pau i converteixi el cor de les persones violentes", expressen els bisbes en el comunicat. El comunicat de la CEE també trasllada "la proximitat, afecte i consol" als familiars de les víctimes.

Per la seva banda, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha expressat a través de les seves xarxes socials la commoció per l'atac armat a les dues esglésies d'Algesires: "Reso per les víctimes d'aquesta atrocitat i pels seus familiars".

El secretari general de la CEE, Francisco César García, ha expressat la seva pregària per la "recuperació ràpida dels ferits". "Ens unim al dolor de la família de les víctimes i de la diòcesi gaditana", ha dit.

https://twitter.com/OmellaCardenal/status/1618359741947973632

L'atacant, neutralitzat i detingut

Segons el relat d'Interior, passades les set de la tarda un home ha entrat a l'església de Sant Isidre d'Algesires on, armat amb un matxet, ha atacat el capellà, que ha quedat greument ferit.

Després ha accedit a l'església de Nostra Senyora de La Palma on, després de causar diverses destrosses, ha atacat el sagristà. Aquest ha aconseguit sortir de l'església, però l'atacant l'ha atrapat a l'exterior i li ha causat ferides mortals.

Instants després ha estat neutralitzat i detingut, i ara es troba en dependències de la Policia Nacional, informa la mateixa font. L'Audiència Nacional investiga com a terrorisme l'atac mortal.

S'incrementen les patrulles de seguretat als centres de culte de Catalunya

Després de l'atac, s'ha fet públic que els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància als centres de culte de Catalunya. Segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts policials a l'ACN, s'incrementaran les patrulles de seguretat ciutadana al voltant sobretot de les esglésies catòliques i es farà presència estàtica d'unitats antiavalots i ordre públic, Brimo i ARRO, en els centres religiosos més importants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.