Vés al contingut
No ha estat una bona Pasqua pels cristians de Lahore. Un suïcida, folrat d’explosius, segà la vida de més de 70 persones en un parc públic la ciutat pakistanesa de Lahore. L’objectiu d’aquest atemptat eren els cristians pakistanesos que es trobaven per celebrar modestament la joia pasqual. Un fanàtic del grup Jamaatul Ahrar, una escissió del moviment talibà, es suïcidà sabent que els cristians es congregaven en el parc després de celebrar la festa pasqual. En el seu atac foll matà a molts paquistanesos, uns musulmans i altres cristians. Tots víctimes innocents d’aquesta xacra moderna que és el terror islamista. El terrorisme ha unit tràgicament Brusel·les i Lahore.
Diverses entitats i col·lectius han condemnat aquest atemptat. La mateixa Generalitat de Catalunya ha tret un comunicat solidaritzant-se amb el dolor del poble paquistanès. Algunes associacions i federacions d’entitats musulmanes han fet el mateix. En tots els comunicats que he pogut llegir obliden de destacar que l’objectiu del suïcida era matar a paquistanesos cristians. Perquè Jamaatul Ahrar té a la minoria cristiana del Pakistan en el seu punt de mira. Des de fa temps els cristians a Pakistan són sistemàticament perseguits i assassinats per fanàtics islamistes, i les seves esglésies assaltades i cremades amb certa impunitat. Està bé que, en una situació com aquesta, les autoritats i entitats cíviques o religioses d’aquí mostrin la seva solidaritat amb el poble paquistanès i s’expressi, de forma concreta, amb els paquistanesos residents a Catalunya. Perquè ells són també víctimes d’aquest horror del terror islamista, però no hauria estat de més haver estès aquesta solidaritat institucional a la comunitat cristiana perquè és, en definitiva, l’objectiu constant dels terroristes de Jamaatul Ahrar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.