Vés al contingut
Catalunya Religió
bisbat-solsona-dega-capitol-catedral
Fotografia: Bisbat de Solsona.

Per saber-ne més

BISBAT DE SOLSONA El Capítol Catedral de Solsona ha escollit a Joan Francesc Casals com a nou degà. Aquest dijous 27 de juny, durant una reunió extraordinària del Capítol Catedral de Solsona s'ha escollit a Casals en substitució de Lluís Grifell que havia acomplert el termini pel qual havia estat nomenat. El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha confirmat a Casals en el càrrec, tal com els estatuts del Capítol estableixen.

Joan Francesc Casals i Cubinsà va néixer l'any 1962 a Cal Marçal (Berguedà) i va ser ordenat prevere l’any 1991. Ha servit pastoralment les parròquies de Bagà, Navàs, Balsareny, Sant Jordi, Sant Corneli, la Rodonella, Fígols, Cercs, la Nou de Berguedà, Berga, Vallcebre, Gisclareny, Súria, Salo, Salipota, Torroella, Coaner i Castelladral. El passat dia 24 de maig va ser nomenat rector de la parròquia de Solsona i les agrupades, càrrec que començarà a exercir a partir del mes de setembre.

Casals durant aquests anys ha estat vicari general de la diòcesi, membre del Consell de Govern, Consell Presbiteral, Col·legi de Consultors, Consell Pastoral Diocesà i Consell d’Assumptes econòmics. Actualment, és el consiliari de l’Hospitalitat de Lurdes i Jutge diocesà del Tribunal eclesiàstic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.