Vés al contingut

notícies relacionades

Mans Unides: Síria es dessagna després de deu anys de guerra

(Mans Unides) Aquesta setmana s’han complert deu anys de l'inici de la guerra a Síria. Un conflicte que només ha portat mort i destrucció i que es veu agreujat pel bloqueig i les sancions imposades per la Unió Europea i els Estats Units a un país que es dessagna i ofega a la població civil innocent. Des d'Alep escriu Nabil Antaki, metge sirià-canadenc i membre de la directiva dels Maristes Blaus, l'ONG que porta acompanyant a la població més vulnerable d'Alep durant els 10 anys de guerra i amb la qual col·labora Mans unides.

Els Maristes Blaus, "viure la solidaritat i desenvolupar l'esperança humana"

(Maristes Blaus –Síria) S'han deixat de banda les notícies de Síria. El trasllat de l'ambaixada americana a Jerusalem, la tragèdia dels immigrants, les eleccions en alguns països europeus, el Trump-Kim-Jong-Un, i la copa mundial de futbol han estat en els diaris i en els titulars dels mitjans de comunicació des de la nostra darrera carta.

Andorra obre amb Sant'Egidio un corredor humanitari

(Bisbat d'Urgell) Després de fer-ho a Itàlia, França i Bèlgica, el model dels corredors humanitaris, que fins ara ha permès acollir i integrar 1.500 refugiats que fugien de la guerra, també arriba a Andorra.

Riccardi: "Però on voleu que vagin els sirians!"

(Jordi Llisterri-CR) El fundador de la comunitat de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, ha tornat aquest dimecres a Barcelona per defensar que es poden donar respostes al drama dels refugiats i que es pot acollir la immigració. En el dinar Barcelona Tribuna Riccardi ha exposat l'experiència de la Comunitat de Sant 'Egidio a Itàlia que a través de corredors humanitaris legals ha aconseguit portar més d'un miler de refugiats al país. Tenen en marxa  nous programes per arribar als tres mil.

Blanquerna s’adhereix a la campanya #VeniuJa per a l’acollida de refugiats

(Blanquerna) Blanquerna-URL reafirma el seu suport a l’acollida de refugiats. En aquest cas ho fa a través de l’adhesió a la campanya #VeniuJa.  Es tracta d’una campanya pública que té l’objectiu de pressionar l’Estat espanyol per tal que compleixi el seu compromís d’acollir a 17.387 persones refugiades abans del 26 de setembre de 2017.    

#Suma't ajuda a 230 famílies a Síria amb una aportació mensual

(Salesians) Des de setembre del 2015 Solidaridad Don Bosco, VOLS i Jóvenes y Desarrollo, van recolzar el projecte "Ajuda a la població siriana acollida als centres salesians d'Alep, Damasc i Kafroun" de la campanya "Suma't X els drets de la infància". L'objectiu era donar suport a les famílies atrapades per la guerra a Síria que es troben desplaçades a les cases salesianes d'Alep, Kafroun i Damasc.

Omella visita una família siriana refugiada acollida per Càritas

(Càritas Diocesana de Barcelona) Era de dia i els fills més petits estaven a l’escola. La mare havia sortit un moment i l'Omar (nom fictici) i el seu fill gran s’havien quedat a casa. L'Omar treballava de comerciant, una professió que li venia de família. De cop, una bomba va caure a casa seva. D’aquell moment, el pare i el germà gran encara tenen seqüeles: no només físiques sinó també psicològiques. Però això no els impedeix tornar a somriure.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe