Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Després de fer-ho a Itàlia, França i Bèlgica, el model dels corredors humanitaris, que fins ara ha permès acollir i integrar 1.500 refugiats que fugien de la guerra, també arriba a Andorra. Aquest dimarts 8 de maig al matí, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut en audiència al Secretari General de la Comunitat de Sant'Egidio, Cesare Zucconi; al responsable de la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona Jaume Castro; i a Xavier Vidal, membre de la mateixa comunitat a Barcelona.

Els representants de la Comunitat de Sant’Egidio signen al Principat d'Andorra el “Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant’Egidio per a la realització del Projecte Obertura de corredors humanitaris”, un protocol d'acord que permetrà l'arribada a Andorra de 20 refugiats sirians que actualment estan refugiats al Líban. El passat mes de març, el Consell General del Principat d'Andorra va aprovar per unanimitat una llei específica per permetre l'entrada al país per motius humanitaris. Espanya i França hi col·laboraran i permetran el pas dels refugiats pels seus aeroports. El Principat s'ocuparà d'hostatjar-los i dels serveis de primera necessitat mentre que la Comunitat de Sant’Egidio s'encarregarà de formar aquelles persones que gestionaran la xarxa d'acollida i, d'una manera més general, de la integració dels refugiats a la societat local.

El copríncep ha agraït a la comunitat, amb qui manté una amistat de llargs anys, tota la seva experiència i el compromís en nombroses activitats d’acollida i d’integració de refugiats, i ha manifestat la seva satisfacció que el Principat d’Andorra, col·laborant amb la Comunitat de Sant’Egidio, adopti modalitats innovadores d’acollida dels refugiats amb la creació de corredors humanitaris, per a acollir de forma segura i legal.

Aquest corredor estarà obert entre el Principat d’Andorra i el Líban, on la Comunitat hi té contactes escaients i fluids amb entitats associatives i Esglésies que ja estan ajudant les persones refugiades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.