Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Des de setembre del 2015 Solidaridad Don Bosco, VOLS i Jóvenes y Desarrollo, van recolzar el projecte "Ajuda a la població siriana acollida als centres salesians d'Alep, Damasc i Kafroun" de la campanya "Suma't X els drets de la infància". L'objectiu era donar suport a les famílies atrapades per la guerra a Síria que es troben desplaçades a les cases salesianes d'Alep, Kafroun i Damasc.

Gràcies a totes les aportacions de les Cases Salesianes, centres educatius i donants, sumades a la campanya s'estan podent desenvolupar les diferents accions del projecte:

Els centres dels Salesians a Damasc, Alep i Kafroun han pogut ajudar a 230 famílies amb un ajut mensual (aproximadament 50 €) per a famílies per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene, electricitat, etc, durant els últims mesos del 2016.

Al voltant de 100 persones refugiades sirianes al Líban han estat assistides pels Salesians de la llar El Hossoun. Aquesta assistència va consistir en l'aportació mensual per cobrir les necessitats bàsiques i les taxes d'estudis. A través d'aquesta ajuda, han pogut continuar amb els seus estudis o inscriure en programes específics de formació i inserció laboral.

També s'ha donat suport a un total de 20 persones refugiades sirianes acollides a El Hossoun després de la seva arribada al Líban. A part del material d'assistència proveït, se'ls ha ofert també suport pràctic: informació i seguiment sobre les estratègies per a les estades de refugiats al Líban.

A causa de la situació del país ha estat difícil trobar una empresa constructora que ofereixi garanties per a les tasques de construcció, però a la fi s'ha contractat i repararà la coberta del centre en Kafroun, les obres estan programades per començar al maig del 2017.

Des de les ONGD salesianes seguiran informant de les activitats del projecte. La situació a Síria ha de millorar, el país fa més de sis anys que està sumit en una guerra que provoca un veritable drama humà. L'educació i la formació a Síria són claus perquè no hi hagi una generació perduda al país.

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.