Vés al contingut

notícies relacionades

Míriam Díez: “Una processó no només es mira, també ens mira”

(CR) Reivindicació oberta de la vigència i el sentit de les processons de Setmana Santa. Tant pel potencial narratiu, la capacitat d’interpel·lar, com per l’experiència col·lectiva que impliquen. La periodista Míriam Díez les ha descrit com a “festes viscudes, vibrants i autèntiques” en el Pregó de Setmana Santa de Girona que ha pronunciat aquest dijous al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura.

L’abadia cistercenca de Lerins a l’illa del silenci

(Josep Gordi –CR) A uns vint minuts en vaixell de la ciutat francesa de Cannes apareix l’illa de Sant Honorat que és propietat de la comunitat cistercenca que hi viu i que pren el nom del bisbe d’Arles que hi fundà el primer monestir en el segle V quan estava deshabitada.

Es pot educar en el silenci?

(CR) Molts docents, pares i mares es pregunten si, enmig de la voràgine tecnològica, és possible oferir eines als infants i joves que els permetin viure el silenci com a camí cap al benestar personal  i la seva entrada a la dimensió interior.

Pep Lleonart: “Vaig sentir que la muntanya em contestava”

(Josep Gordi –CR) En Pep Lleonart va néixer a Manresa, va treballar a Barcelona, però viu, des de fa molts anys, a la Bartra, a les muntanyes de Prades. Gestiona, amb la seva família, aquest refugi i, a la vegada, millora els seus entorns amb gran cura.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

“L'ikebana és un trampolí a la bellesa de Déu”

(Laura Mor –CR) “Si a aquestes persones les poses assegudes en una sala i els demanes que estiguin quatre hores en silenci, segur que no t'aguanten. En canvi, les quatre hores de taller ningú fa xivarri”. El monjo benedictí Vicenç Santamaria descriu així el clima que genera la proposta 'Art i espiritualitat: II setmana d'ikebana' basada en aquesta tècnica japonesa d'art floral.

La Cartoixa de Montalegre celebra 600 anys amb un congrés

(Generalitat de Catalunya) Amb motiu de la celebració del sisè centenari de fundació de la Cartoixa de Montalegre, els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre es portarà a terme la celebració del XXXIV Congrés Internacional de la Cartoixa, que posarà a la disposició dels especialistes i de la societat en general el

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe