Vés al contingut

notícies relacionades

Sant’Egidio aposta per un nou model d’atenció a la gent gran

(Roger Vilaclara –CR) “Les residències no són els millors llocs per cuidar els avis”. Ho diu la Comunitat de Sant’Egidio que aquesta setmana ha presentat noves propostes per impulsar un canvi en el model d’atenció i cura dels ancians. Volen aconseguir que la gent gran passi els darrers anys de la seva vida a casa. En la roda de premsa convocada aquest dimecres, la comunitat ha explicat que ha fet arribar la proposta a tots els grups parlamentaris demanant que es creï una comissió al Parlament de Catalunya que treballi aquest nou model.

L’hospital de campanya de Santa Anna torna a obrir de nit per l’onada de fred

(Glòria Barrete –CR) Més de mil cent persones dormen al carrer a la ciutat de Barcelona i porten dies fent-ho amb temperatures que freguen els zero graus. Dues persones joves que vivien al carrer han mort aquests dies a causa del fred. Per pal·liar aquesta situació, l’hospital de campanya de l’església de Santa Anna ha tornat a obrir les seves portes de nit aquest dilluns al vespre per aixoplugar una desena de persones als bancs de l’església habilitats.

La tradicional manifestació de Sant’Egidio per la pau serà virtual

(Sant’Egidio) Amb testimonis de països com Moçambic, Líban, Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana, i veus dels corredors humanitaris i de l’illa grega de Lesbos. Malgrat que el confinament que dicta la pandèmia enguany no permet dur a terme la tradicional marxa de la Jornada Mundial de la Pau fins a la plaça de Sant Pere, la Comunitat de Sant’Egidio no renuncia a començar l’any nou amb els que treballen per un món més just i més humà, sense guerres, terrorisme ni violència de cap tipus.

La Comunitat de Sant'Egidio i Justícia i Pau junts per la Jornada Mundial de la Pau

(CR/Justícia i Pau) La Jornada Mundial de la Pau, que se celebra cada any l'1 de gener, compta enguany a Barcelona amb una Marxa conjunta convocada per la Comunitat de Sant'Egidio i Justícia Pau amb el lema 'Pau arreu de la Terra'. La marxa s'iniciarà abans de l'Eucaristia del mateix dia 1 a la catedral de Barcelona, que serà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo.  

El dinar de Nadal de Sant'Egidio, adaptat a la Covid-19

(CR) Les restriccions imposades per frenar la pandèmia de la Covid-19 han generat canvis familiars en els tradicionals àpats de Nadal. Moltes persones optaran per fer celebracions íntimes, amb aquells amb els qui conviu diàriament. També la comunitat de Sant'Egidio ha hagut de modificar el tradicional dinar de Nadal que ofereix a la basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona, i que aplega mil-dues-centes persones en una mateixa taula.

Sudan del Sud: acord de treva amb la mediació de Sant’Egidio

(Marco Guerra -Vatican News) El govern del Sudan del Sud i els moviments de l'oposició han acordat un full de ruta per aconseguir una pau duradora i promulgar una reforma de la constitució. Al novembre les parts es tornaran a reunir a la seu de Sant’Egidio.

Sant’Egidio commemora els 1300 anys de la mort del sant

(Comunitat de Sant’Egidio) L'1 de setembre de 2020 es compleixen 1300 anys de la mort de sant Egidi, que segons la tradició, va es va produir el 720 al monestir que va fundar al sud de França, que des de l'Edat Mitjana és meta de pelegrinatges des de tot Europa.

panoràmica

Veure la fe

podcasts