Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, així com de la creació d’una nova parròquia, del proper Sínode dels Bisbes, de l’existència eucarística, de l’origen de les diòcesis, del testament vital, del respecte als altres, de Càrit

Els bisbes parlen de la devoció al Sagrat Cor de Jesús

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la devoció al Sagrat Cor de Jesús, de sant Pere i el papa Francesc, de la fe, d’un informe sobre l’economia de l’Església diocesana, de l’esposa Església, de la centralitat de la persona, d’una carta de benvinguda als turistes i d’un recent document de la Congregació per a l’Educació Catòlica, “Home i dona els va crear”.

Bicentenari de l'arribada del Sagrat Cor a Amèrica

(Sagrat Cor) Cinc religioses, liderades per Santa Rosa Filipina Duchesne van arribar a Nova Orleans (Louisiana) i es van establir posteriorment a Saint Charles (Missouri), obrint la primera escola gratuita a l'oest del riu Mississipí. La seva determinació i la seva entrega van ser  remarcables, en temps difícils, buscant sempre els mitjans més idonis per atendre els més necessitats. Les religioses del Sagrat Cor celebren aquest any el Bicentenari de la seva arribada a Amèrica.

Bicentenari de Santa Rosa Filipina

(Sagrat Cor) El 18 de novembre, la Família del Sagrat Cor celebra la fiesta de Santa Rosa Filipina Duchesne. Aquesta dona va ser la primera d’aquesta congregació que es va aventurar cap a terres americanes, on va fundar la primera escola gratuïta al oest del Misisipi. Moltes van ser les dificultats, però encara més la seva tenacitat, i avui en dia els Estats Units-Canadà té 24 col·legis hereus de la seva tasca, on laics i religioses comparteixen l’apassionant tasca d’educar.

Girona acollirà la beatificació de set religiosos del Sagrat Cor 

(Bisbat de Girona) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el Superior Provincial dels Missioners del Sagrat Cor, Francisco Blanco, han anunciat aquest divendres en una roda de premsa a la Catedral de Girona la beatificació de set religiosos d’aquesta congregació.

Nova superiora general del Sagrat Cor, l'americana Barbara Dawson

(CR) Les religioses del Sagrat Cor de Jesús tenen nova superiora general. Aquest dimarts, en el capítol general que se celebra aquests dies a Itàlia, han escollit Barbara Dawson, dels Estats Units. L'elecció és per als propers vuit anys. Hi han participat 78 religioses que representen la família de les tres mil religioses del Sagrat Cor que hi ha en 41 països. Dawson substitueix Kathleen Conan que va escollida el 2008.

Capítol general del Sagrat Cor: “Hem de triar on volem estar”

(Laura Mor –CR) Les religioses del Sagrat Cor estan vivint cinc setmanes decisives al Centre Ad Gentes de Nemi, a prop de Roma. Des del 7 de juliol i fins el 10 d'agost celebren el Capítol General que traçarà les línies de futur de la congregació i que ha d'escollir un nou equip de govern.

panoràmica

Veure la fe