Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 11/12/2015
Galeria de fotos Media

(Teresa Gomà –Sagrat Cor) Durant  cinc setmanes, dues conselleres generals del Sagrat Cor, Soco Rubio i Cath Lloyd, han visitat la província d’Espanya, dins del calendari programat de visites a tota la Societat del Sagrat Cor extesa pels cinc continents. Tota la primera setmana la van passar a Catalunya, l’inici d’aquesta visita.

Amb el Consell provincial i una representant de cada una de les nou comunitats que hi ha a Barcelona, han tingut una trobada amb el jesuïta Santi Torres, de Cristianisme i Justícia que els ha exposat un panorama de la realitat social, política i econòmica, un moment a mig camí entre la regeneració i la ruptura, marcat per l’assaig de noves formes que posin remei a una incertesa creixent.

Van poder copsar la realitat visitant dos llocs d’inserció, el Raval-Ciutat Vella i el Besòs-La Mina, on el Sagrat Cor hi té comunitats des de fa més de 25 anys i 50 anys respectivament. La transformació d’aquests barris ha estat evident en aquest temps, i, com des de bon principi, la congregació ha intentat adaptar-se a les noves situacions i necessitats dels seus habitants, comprometent-se en la millora de la seva realitat.

També han tingut reunions amb les germanes de la residència i de les comunitats petites, així com han pogut gaudir d’una visita a Montserrat i a la Sagrada Família.

La seva estada ha suposat un intercanvi: Rubio i Lloyd han aportat una alenada nova i des de Catalunya els han ofert la realitat del cada dia de la seva missió en la tasca concreta. Una experiència breu, però enriquidora i imprescindible per enfortir els vincles d’una gran família.

Temàtica
Tags