Vés al contingut

notícies relacionades

Josep Rom, nou rector de la Universitat Ramon Llull

(URL) El Patronat de la Universitat Ramon Llull (URL), presidit per Antoni Millet Abbad, ha nomenat aquest dimarts al vespre el doctor en Publicitat i Relacions Públiques i professor catedràtic de la URL Josep Antoni Rom com a nou rector de la Universitat. El mandat del càrrec s’iniciarà el proper 1 d’octubre. L’acte de presa de possessió tindrà lloc el 30 de setembre.

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Sant Eugeni, la parròquia que busca barri

(Víctor Rodríguez –CR) El veïnat proper a l’Avinguda de Sarrià de Barcelona fa setmanes que veu en llindes de comerços i porteries un mateix cartell. Aquesta publicació, de tons verdosos i amb un diagrama circular central amb diverses mans unides s’adreça al vianant amb un missatge clar: “Fent comunitat, fent barri”. Al costat, i juntament amb la frase “Ajuda’ns a ajudar”, trobem un codi QR per a ser escanejat amb el telèfon mòbil que ens porta directament a una web.

Marc Majà, home pont al bisbat de Solsona

(Laura Mor –CR/Solsona) Des d’aquest curs Marc Majà i Guiu és el nou rector del Seminari de Solsona, vicari general del bisbat i també coordinador de la formació permanent del clergat de la diòcesi. En aquesta entrevista parlem de l’encàrrec que ha rebut del bisbe Xavier Novell, com “una inversió de recursos humans”. A dia d’avui aquest seminari compta amb sis joves que es preparen per a ser capellans. Majà (Miralcamp, 1981) té un tarannà afable i conciliador.

L’admiració per mossèn Joan Busquets

(Joan Planellas / Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya) El 13 de novembre ens assabentàvem del traspàs de mossèn Joan Busquets i Dalmau (1934-2018), després d’una llarga malaltia. Val a dir que mossèn Joan ha estat un dels millors mestres que els de la meva generació hem tingut al llarg dels nostres anys joves, així com també -més tard- de servei a l’Església.

Mor Joan Busquets, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Ha mort un dels capellans de Girona amb més implicació en les institucions interdiocesanes de Catalunya. Joan Busquets ha mort aquest dimarts a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona als 84 anys. El funeral tindrà lloc aquest dimecres 14 de novembre, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de santa Susanna del Mercadal de Girona.

Mossèn Fenosa: “A muntanya ens hem de dedicar a la gent pobrement”

(Laura Mor –CR/Ordino-Andorra) La muntanya li ha forjat el caràcter. Mossèn Joan Fenosa és el rector d'Ordino. Quedem per entrevistar-lo a l'església de Sant Pere del Serrat: “El lloc és idíl·lic”, assegura. Però abans ens passeja en cotxe per la seva parròquia política.

recull de notícies

Veure la fe