Vés al contingut
Catalunya Religió
pessebres-lleida-3000-visitants
Fotografia: Bisbat de Lleida.

BISBAT DE LLEIDA L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que enguany celebra el seu 60 aniversari, ha informat que més de 3.000 persones ja han passat per la capella del Peu del Romeu, seu de l'entitat, per visitar l'exposició de diorames i pessebres des del dia de la seva inauguració el 16 de desembre.

La capella obre les portes cada dia de les festes de Nadal de les 18:00 a les 20:30 hores i, segons l'entitat, s'ha dut un control dels visitants en cada jornada amb una mitjana que ascendeix a unes 250 persones: "Si multipliquem aquesta xifra per 12 dies en què portem d'exposició, podem afirmar que supera els 3.000 visitants, ja que hi ha hagut algun dia com fou el 16 de desembre, el 24 o fins i tot el dia de Sant Esteve en què s'han superat els 300".

"Hi ha gent que repeteix fins i tot la visita i tothom ens felicita pel magnífic conjunt d'art pessebrista"

El president de l'Agrupació, Jordi Curcó, ha manifestat la seva satisfacció per aquestes xifres que superen amb escreix a les d'altres anys. "Hi ha gent que repeteix fins i tot la visita i tothom ens felicita pel magnífic conjunt d'art pessebrista amb prop d'un centenar de pessebres i diorames, que poden admirar-se en la que per nosaltres és la Casa dels Pessebres", ha dit el president de l'Agrupació.

Curcó explica que cada any es reparteixen uns retallables del pessebre per als infants que facilita la Federació de Pessebristes de Catalunya: "Aquest divendres ja no en quedava cap i en teníem 500, els hem repartit tots". El Peu del Romeu continuarà obrint les portes cada tarda fins a l'endemà de la festa de Reis, el diumenge dia 7, jornada en la qual es farà la cloenda, en el marc de les celebracions dels 800 anys del Primer Pessebre fet per Sant Francesc d'Assís.

Premis del 48è Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres

La Seu Vella de Lleida acollirà el diumenge 14 de gener l’acte de lliurament de Premis del 48è Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres, organitzat per l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, en les seves diferents categories, Cicle Mitjà, Cicle Superior, Etapa ESO i en la categoria especial de Diorames. El Jurat del concurs va fer públic el seu veredicte el passat 23 de desembre.

En l’apartat del Cicle Mitjà, es va atorgar el primer premi al pessebre presentat conjuntament per Jan Morell, Roger Blanco, Iria Elcacho, Ada Ribes i Matías Zabaleta. El segon premi ha estat per al pessebre col·lectiu presentat per Aina Espachs, Abril Riera, Sofia Gracia, Biel Oró i Teresa Soledad. I, finalment, el tercer premi s’ha concedit al pessebre presentat per Anna Abarca, Aran Plens, Eloi Cabrero, Judit Iglesias i Genís Pérez. Tots tres premis són per a alumnes del Col·legi Maristes Montserrat.

El premi de la Paeria al millor pessebre imaginatiu i innovador ha estat per a Emma Caballero pel seu pessebre dedicat al Marraco de Lleida

Pel que fa al grup de Cicle Superior, els premis han estat per als germans Gael i Dàlia Garcia La Rosa; per Ruben Ribera Jaria i per Júlia Costa Pascual, del Col·legi Episcopal. Pel que fa al primer Cicle d'ESO els premis han estat per a Blanca Ferreruela, del col·legi Santa Anna; Aran León Lijarcio, de la Catequesi de la parròquia del Carme; i al pessebre col·lectiu presentat per Sheila Ainhoa i Verónica Yuisa, de la Catequesi de la parròquia del Carme.

En l'apartat de diorames hi ha hagut una alta participació. El premi al millor diorama ha estat per a Víctor Vidal Roig. També s'han reconegut els treballs d'Anyelín Oliva, Pau Qule i Pau Astelló, tots ells alumnes del Col·legi Episcopal. El premi de la Paeria al millor pessebre imaginatiu i innovador ha estat per a Emma Caballero pel seu pessebre dedicat al Marraco de Lleida. També hi ha hagut plaques de la Diputació de Lleida per als col·legis Maristes Montserrat i Episcopal, i a la Catequesi de la Parròquia del Carme per ser els qui més treballs han aportat al concurs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.