Vés al contingut

notícies relacionades

bisbat-girona-classes

Un 25% de l’alumnat de centres públics i escoles cristianes de Girona cursen religió catòlica

BISBAT DE GIRONA | Un total de 29.101 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, a l’assignatura de religió catòlica, el que representa un 24,89%. D’aquest total, 10.225 alumnes estudien en centres públics i 18.876 en escoles cristianes. Són xifres que ha presentat aquest dijous al matí el delegat episcopal d’Ensenyament i de l’Escola Cristiana del bisbat de Girona, Pere Micaló.

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Què passa amb la classe de religió?

(Glòria Barrete –CR) Canvi de govern i nou ressorgiment de la polèmica entorn a la classe de religió. Se suprimirà, tindrà una alternativa, deixarà de ser avaluable? A pocs dies perquè s'inicien les matriculacions a les escoles, i amb elles, l'elecció o no per part de les famílies de la classe de religió, hem parlat amb Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió (SIERC), que porta en el sector educatiu des de l'any 1981.

Es busca professor de religió

(Glòria Barrete –CR) El sindicat AMRC, el sindicat de docents de religió majoritari a Catalunya, informava fa unes setmanes via Twitter que hi havia vacants de religió a centres de Barcelona. Falten professors i mestres de religió? Quina és la titulació que demanen i la realitat que es troben avui els qui volen dedicar-se a impartir la classe de religió catòlica?

El conseller Bargalló vol un acord amb els bisbes sobre la religió a l’escola

(Jordi Llisterri-CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, vol arribar a “un acord amb les estructures jeràrquiques de l’Església” per implantar a Catalunya una assignatura de cultura religiosa per a tots els alumnes. En una trobada organitzada per Junts, un dels principals sindicats dels professors de Religió, Bargalló ha explicat ja ha mantingut algunes converses “amb un representant autoritzat de la Conferència Episcopal Tarraconense”.

Tres models de religió a l'escola i un nou Estat

(Jordi Llisterri -CR) L'escola a Europa es mou en tres models diferents de l'assignatura de religió. El de l'assignatura confessional, el de cultura religiosa, i el de valors ètics. Són els tres models que van explicar aquest dimecres el germà de La Salle Flavio Pajer en el simposi "La classe de Religió a Europa. Una sessió organitzada a Barcelona per Junts, el sindicat majoritari de professors de religió.

Veure la fe