Vés al contingut

notícies relacionades

L’humanisme de l’obra de Judit Colell rep el Premi de la Mostra de Cinema Espiritual

(Jordi Llisterri –CR) “Sovint hem entès que ser genial és ser un dèspota. En canvi tothom qui treballa amb ella se sent tractat amb humanitat, amor, respecte i al mateix nivell”. Així ha glossat l’actriu M. Pau Pigem la manera de treballar de la directora Judit Colell que aquest dimarts ha rebut el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Una idea que també ha expressat l’actriu Aina Clotet.

Inaugurada la 18a Mostra de Cinema Espiritual

(Afers Religiosos) La seu de la Filmoteca de Catalunya a Barcelona ha acollit la inauguració de la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest dimarts a la tarda. L'acte ha comptat amb la presència de la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; i el presentador i conductor del cinefòrum, Cami Ungureanu.

La Jornada Sant Jordi defensa la fe adulta de qui accepta la fragilitat i es deixa tocar

(CR/Grup Sant Jordi) “Quina vida ens podem permetre perdre?” Aquesta és una de les preguntes que la teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard ha formulat aquest dissabte en la XVI Jornada Sant Jordi a Barcelona. Ha assenyalat que l’Església ha de superar “la por a desaparèixer com a institució” per poder afrontar de forma decidida temes clau de la societat contemporània, com són la crisi socioambiental i la violència sexual.

La nova Jornada Sant Jordi, dedicada al prec i a l’empara

(CR) Ja s’han obert les inscripcions per a la jornada anual del Grup Sant Jordi. Amb el títol ‘El moviment de l’ànima: el prec i l’empara’, aquesta setzena edició tindrà lloc dissabte 13 de novembre a l’Hotel Alimara de Barcelona. I comptarà amb intervencions del rector de la parròquia Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, i l’escriptora i teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard.

El cinema de Toledano i Nakache “impulsa a prendre partit”

(Alba Sabaté –CR) Intocable, Especials, Els vulnerables, Samba, El sentit de la festa. I com aquests, tot un seguit de títols basats en l’empatia i la solidaritat configuren la trajectòria d’Éric Toledano i Olivier Nakache, guardonats aquesta setmana amb el III Premi de Cinema Espiritual.

Javier Fesser, Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, "fer cinema des de l'amor"

(Glòria Barrete –CR) El II Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, atorgat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat, en el marc de la XVI Mostra de Cinema Espiritual, l'ha rebut aquest dijous al vespre a la Sagrada Família el cineasta, guionista i publicista madrileny Javier Fesser, per la seva contribució humanística a través del cinema.

"El cinema espiritual, instrument per desenvolupar el diàleg intercultural"

(Direcció General d'Afers Religiosos) Peio Sánchez (Sant Sebastià, 1959) és un prevere catòlic estretament lligat al cinema. Dirigeix el Departament de Cinema de l'Arquebisbat de Barcelona, és vicepresident de SIGNIS-Espanya i impulsor de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya des dels inicis. És professor de teologia, membre de les comunitats ADSIS i rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona, que acull l’Hospital de Campanya.

panoràmica

Veure la fe