Vés al contingut

notícies relacionades

La parròquia del Carme de Barcelona celebra el final de la restauració del presbiteri

(Parròquia del Carme) 'Un valor per redescobrir'. Aquest és el títol de la taula rodona que organitza la parròquia de la Mare de Déu del Carme per celebrar la darrera restauració feta a l'església. L'acte serà aquest 23 de novembre a les 19:00 h de la tarda a la mateixa parròquia.  Aquesta darrera restauració s'ha centrat en els elements artístics del presbiteri: l'esgrafiat, el retaule i la imatge de la Mare de Déu. 

On s’amaguen aquestes 33 imatges de sant Jordi?

(CR) Una llança o una espasa, un drac i un escut amb una creu vermella. Poc ens cal per identificar sant Jordi i la llegenda l’ha situat al capdavant de la cultura popular catalana. Avui celebrem la seva diada, però aquest sant s’amaga cada dia pels carrers de Barcelona. En pintures, vidrieres o escultures de tots els materials la figura de sant Jordi no es limita al 23 d’abril.

El "Gloria" deixa mut el Campanar del Carme

(CR) Les campanes del la parròquia del Carme, al barri del Raval de Barcelona, no sonen des del passat 22 de gener. No es tracta d’una desconnexió voluntària sinó els efectes del temporal Gloria al seu pas per la ciutat. La borrasca va fer malbé el sistema elèctric del campanar de més de 40 metres d’alçada.

La parròquia del Carme de Barcelona, un espai de trobada i acollida

(Escola Pia) La Montse Garcia és del Poble Sec i s’hi sent, de tota la vida, com diu ella. Tot i que ara viu a Sant Antoni i, des de fa uns quants anys, pertany a la Parròquia del Carme (dels escolapis al Raval de Barcelona), on és responsable de les activitats entre mil i una cosa més.

Neix un nou espai de pregària al cor de Barcelona

(Laura Mor –CR) Potser no posarien mai els peus en una eucaristia, però necessiten treballar el món interior. Són el públic potencial del nou espai de pregària que ofereix la Parròquia del Carme de Barcelona, al carrer Sant Antoni Abat. La pregària dels divendres comença aquesta setmana a dos quarts de vuit del vespre.

Neix la Fundació Jericó amb un alberg i un menjador social al centre històric de Lleida

(Bisbat de Lleida) Dels voluntaris del Centre Solidari que s’apleguen a la parròquia del Carme de Lleida ha nascut la Fundació Jericó per atendre persones sense llar i en risc d’exclusió d'aquesta ciutat. Un alberg i un menjador social al carrer Tallada del barri Antic són els dos espais de referència que tindrà a partir d'ara aquest servei solidari.

Veure la fe