Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR/CVMC) El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha rebut aquest dijous l’informe sobre el dret d’accés als mitjans de comunicació dels grups socials i polítics significatius del Consell de la Ciutadania, òrgan assessor en matèria de continguts. Aquest informe s’ha centrat en la retransmissions de les misses en la televisió pública valenciana. En rebre l’informe, el Consell Rector ha acordat reprendre la retransmissió de les misses els diumenges, així com l’emissió de programes religiosos a partir del 2022.

Les retransmissions de l’ofici religiós els diumenges es van iniciar en la televisió d’À Punt a partir del confinament, al març del 2020. L’acord del Consell Rector en aquest moment va ser que s’emetrien fins que duraren les restriccions d’aforament a les esglésies. El mes d’octubre s’alçaren les restriccions i, com s’havia acordat, es donaren per finalitzades les retransmissions de les misses. Aquest dijous el Consell Rector ha valorat tant l’informe del Consell de la Ciutadania com les peticions demanant la continuïtat de la retransmissions dels oficis religiosos que ha rebut aquest òrgan.

Segons apunta l’informe “la inclusió o no de misses en la programació d’À Punt, continua sent motiu de queixes i suggeriments”. Els suggeriments, indiquen, “es concentren el mes de juny i el motiu és manifestar la seua opinió a favor de l’emissió de les misses”.

El mes de setembre la televisió valenciana À Punt va rebre el Premi Honor Societat 2021 de l'Associació cristiana Josep Climent de Castelló per dignificar la llengua. En l'acte de lliurament, l’Associació va agrair el gest a l’hora de programar, durant l’etapa més greu de la pandèmia, la celebració dominical de la missa des de la parròquia de l'Assumpció de Torrent, que ha resultat ser un èxit en tots els sentits. A aquesta parròquia, i singularment al seu rector, també els van atorgar enguany l’altra distinció de signe religiós: l’Honor Pentecosta 2021.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.