Vés al contingut
Catalunya Religió
migra
Fotografia: Migra Studium.

Migra Studium Fruit de l'experiència dels darrers 20 anys de la fundació Migra Studium dels jesuïtes en el camp de l'acollida, els drets i la convivència; l'entitat ha publicat 20 propostes a tenir presents davant les eleccions autonòmiques del 12 de maig al Parlament de Catalunya. Són propostes que van de l'àmbit de l'acollida al de l'exercici dels drets, l'antiracisme, la diversitat i la convivència. 

"Creiem que Catalunya ha de ser un territori on l'acollida i la convivència estiguin garantides per a totes les persones", afirma Migra Studium en el seu programa de propostes. Per aconseguir-ho, diuen, "necessitem polítiques proactives i creatives per incloure, defensar i protegir tothom". 

En l'àmbit de l'acollida, Migra Studium demana afavorir l'aprenentatge de la llengua, agilitzar l’homologació de títols de l’estranger; i generar projectes que facilitin la contractació. L'entitat dels jesuïtes també demana que es garanteixi l'accés a drets bàsics de les persones en situació administrativa irregular.

Pel que fa a l'apartat de l'antiracisme, Migra Studium vol que s'acabi amb les identificacions policials per perfil racial; garantir, especialment, la formació en antiracisme de totes les persones que treballen a l’administració; i generar canals de denúncia segura i dissenyades per a persones en situació irregular. 

Finalment, pel que fa a l'àmbit de la diversitat i la convivència, l'entitat social posa el focus en elaborar i implementar un nou pla de ciutadania i diversitat. També exigeixen generar espais i iniciatives de formació i diàleg interconviccional i interreligiós; i afavorir la participació política de les persones racialitzades i col·lectius migrants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.