Vés al contingut

notícies relacionades

mans-unides-zarel

“Avui ens cal un ecumenisme que ens faci treballar plegats per cuidar la casa comuna”

ROGER VILACLARA –CR | La població indígena a Mèxic és al punt de mira dels grans projectes que volen destruir territoris per establir empreses i fer diners. La situació de vulnerabilitat s'agreuja amb la història d'estats com el de Guerrero que s'ha vist immers en els conflictes de guerrilles, el cultiu de drogues i la repressió. “Avui ens cal un ecumenisme que ens faci treballar plegats per cuidar la casa comuna”, assegura la Zarel León, membre del Centre d'Estudis Ecumènics, finançat per Mans Unides, que treballa al territori per millorar la situació d'aquests pobles.

Carles Amengual: “Em vaig aprendre de memòria la vida glossada de Ramon Llull”

(Josep Gordi –CR) En Carles Amengual va néixer al poble de Selva, a Mallorca, i és una persona dotada d’una gran curiositat per la muntanya, les llengües i el coneixement. Només cal esmentar que és llicenciat en Medecina, Biologia, Humanitats, Estudis d’Àsia Oriental i en Ciències Religioses. Amb ell hem conversat asseguts en un banc del bosc de can Veire de Gallecs. És una nova entrevista de la col·lecció Natura Sagrada.

Mor a Mèxic l’escolapi Salvador Riera

(Escola Pia) Aquest dissabte ha mort l’escolapi igualadí Salvador Riera, als 76 anys, tan conegut i estimat per moltes persones de casa nostra i que feina anys treballava a l'Escola Pia de Mexicali, Viceprovíncia escolàpia de Les Califòrnies, a Mèxic.

La feina a peu de carrer dels Salesians a Ciutat Juárez

(Salesians) Ciutat Juárez va ser en els anys 2009 i 2010 la ciutat més violenta del món. Els crims per extorsió i assumptes relacionats amb el món de les drogues situaven la xifra d'homicidis en més de 300 cada mes. L'any 2012 la ciutat mexicana ja estava fora dels primers 50 llocs de la llista, encara que les conseqüències de la violència no es poden mesurar quantitativament d'una forma exacta.

El nou Institut Josep Calassanç de Mexicali comença a fer-se realitat

(Escola Pia) L'Institut Josep Calassanç, un projecte dels escolapis de la Viceprovíncia de les Califòrnies, ha començat la seva construcció a Mexicali. Aquest dimecres s’ha col·locat la primera pedra del futur edifici de primària després d’uns anys en barracots. A partir de setembre de 2017 es crearan els subsegüents nivells d'ensenyament primari.

panoràmica

Veure la fe