Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") Més de 65.000 persones grans o que pateixen discapacitat o malaltia seran les beneficiàries dels ajuts que l'Obra Social "la Caixa" ha concedit aquest any a 187 projectes socials impulsats per entitats de tot l’Estat. La convocatòria de Promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia és la primera que s’ha resolt del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials 2019 que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu una inversió global de 17,3 milions d'euros en projectes que atenen diferents àrees, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Aquesta convocatòria té com a finalitat promoure la vida independent, l'autonomia personal i la qualitat de vida de la gent gran i les persones amb discapacitat, trastorn mental o altres malalties, així com atendre les necessitats del seu entorn familiar. Per aquesta raó, es contemplen tres grans àmbits d'actuació amb unes línies prioritàries molt concretes: Persones grans i reptes derivats de l’envelliment; discapacitat i salut mental, i humanització de la salut.

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa especial èmfasi en els que promouen la dignitat de les persones, i que prenen temps a conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva capacitat d'elecció.

L’apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament, l'avaluació de les activitats. Només així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona. A més, també s'ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

En total, en els projectes seleccionats participen 1.261 professionals i més de 5.000 voluntaris. Amb aquesta inversió, l'Obra Social "la Caixa" retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l'activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l'actual context social.

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat l'esforç i compromís de l'entitat "a favor d'una societat millor i més justa que ofereixi oportunitats reals que permetin millorar les condicions de vida d'aquelles persones més fràgils que es troben en situació o risc de vulnerabilitat social".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.