Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El nou abat de Poblet, Octavi Vilà, ha nomenat nou prior de l'abadia. Rafel Barruè serà el prior del Monestir de Poblet i substitueix Lluc Torcal, recentment nomenat Procurador General de l’Orde Cistercenc. Torcal serà el responsable del Projecte Cosmos.

Fra Rafel Barruè és nascut a Vila-real (la Plana Baixa) el 1966. És llicenciat en Belles Arts (1992) per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. Va entrar al monestir el cistercenc l'any de 2000 i l'11 de juliol de 2005 va fer la professió monàstica solemne. El 2009 es va llicenciar en Teologia Fonamental per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i va ser ordenat sacerdot el 2010.

Barrué s'ocupava actualment de la formació dels novicis i juniors de Poblet i de l'atenció als hostes. Com a monjo no ha abandonat la seva vocació artística. Té una àmplia obra pictòrica que ha exposat a diverses ciutats dels País València i de les Illes. Aquest any ha estat el pregoner de Setmana Santa al seu poble natal.

Torcal va ser nomenat prior el 2007 per l'abat Josep Alegre. Durant els nou anys que ha estat prior ha liderat la preocupació ecològica del monestir i l'adaptació de les seves instal·lacions i activitats a criteris de sostenibilitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.