Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Opus Dei) 'La conversió ecològica, una exigència de la fe' és el títol de les 52 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, que se celebraran dimarts i dimecres de la propera setmana a Castelldaura, a Premià de Dalt. Amb la base de l'encíclica 'Laudato Si'' teòlegs i científics reflexionaran sobre com passar de la teoria als fets pel que fa a la conversió ecològica.

La taula rodona d'enguany serà un diàleg entre Lluc Torcal, actual procurador general de l'orde del cister, físic, filòsof i impulsor de la conversió ecològica de Poblet; i, Sílvia Albareda, directora de l'oficina de sostenibilitat de la UIC. Emilio Chuvieco, catedràtic d'ètica ambiental, explicarà què es pot fer des de les parròquies per avançar en la conversió ecològica. Per la seva banda, Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia, parlarà de la relació entre l'ecologia i la pobresa. El director de CatalunyaReligió.cat, Jordi Llisterri, moderarà la taula rodona.

El primer dia començarà amb la inauguració, a càrrec del bisbe Lluís Martínez Sistach, i la intervenció del cardenal arquebisbe emèrit de Palerm, Salvatore De Giorgi, que farà un repàs històric del pensament ecològic dins l'Església. Miquel Ramon, professor de la Universitat Ramon Llull i la Facultat de Teologia de Catalunya, exposarà el fonament teològic del respecte per la creació. El primer dia acabarà amb un repàs de les virtuts ecològiques per a la conversió del consultor ambiental Josep M. Mallarach.