Vés al contingut
Catalunya Religió
Orgue 1
Fotografia: Bisbat de Lleida.
Galeria d'imatges

Bisbat de Lleida Aquesta setmana han començat els treballs per instal·lar un nou orgue a la catedral de Lleida. El nou instrument es va construir entre 1974 i 1975 i rellevarà el que hi havia des del 1958, però que va deixar de funcionar el 2014. El bisbat de Lleida va contactar amb la casa alemanya d’orgueneria Klais Orgelbau per tal de buscar aquest instrument.

L’orgue es muntarà durant el proper mes i mig a l’espai que ja havien ocupat els anteriors orgues de la catedral de Lleida, sobre la porta lateral que queda a l’esquerra de l’altar principal. Les característiques i les dimensions d’aquest orgue encaixen perfectament per omplir l’espai sonor d’un temple tan gran com la catedral.

El nou orge fa 9 metres d'alçada i pesa 13 tones

Un cop finalitzat el muntatge, s’haurà de procedir a una altra fase d’un mes i mig aproximadament per harmonitzar-lo i afinar-lo i, si tot va sobre les previsions, s’espera poder-lo inaugurar a la tardor.

Es tracta d’un orgue de tubs d’estètica neo-barroca alemanya, ideal per a la interpretació històrica de música de Johann Sebastian Bach i els mestres barrocs de l’Europa del nord, de tres tectlats manuals i pedaler, amb un conjunt de 36 registres i 2.278 tubs. La seva alçada en el punt més alt és de 9 metres i té un pes de 13 tones.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.