Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 29/02/2020

(CR) És una situació cada vegada més freqüent: infants que no han estat batejats de petits i que es preparen per celebrar el sagrament de l’eucaristia. I tot i que “pots semblar un problema a resoldre”, des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC) ho consideren “una gran oportunitat pastoral”. Per això dedicaran el IX Seminari d’Estudi a parlar sobre el catecumenat dels infants. La jornada tindrà lloc el proper dissabte 14 de març al matí al Seminari Conciliar de Barcelona. Els participants s’hauran d’inscriure prèviament, però la inscripció és gratuïta.

El seminari té per objectiu reflexionar sobre el baptisme d’infants en edat catequètica i oferir orientacions pastorals per acollir aquests infants i les seves famílies. El bisbe Antoni Vadell, president del Secretariat de Catequesi de Catalunya (SIC) parlarà sobre ‘El Catecumenat d’infants: una oportunitat per la família, la parròquia i l'escola’.

Pastoral de conjunt amb l’escola cristiana

I és que la convocatòria s’adreça també als equips de pastoral de l’escola cristiana com a “signe d’eclesialitat i de pastoral de conjunt”. Des del SIC tenen com a objectiu enfortir les catequesi de primera comunió que organitzen un bon nombre d’escoles cristianes. En una carta adreçada als coordinadors i coordinadores de pastoral de les escoles cristianes, el bisbe Vadell els anima a “treballar junts” i fer que el sagrament del baptisme sigui “una gran oportunitat per anar obrint camins i ponts de col·laboració entre l’escola cristiana i la parròquia”.

A banda d’abordar el tema del catecumenat dels infants, també es presentarà un nou projecte d’iniciació cristiana per als infants i les famílies que està elaborant el SIC. Un projecte que busca fomentar pràctiques innovadores en tots els nivells: des de les estratègies d’acollida dels infants i les famílies, passant pels recursos catequètics utilitzats, així com l’ús dels locals parroquials, el moment de la setmana escollit per a les sessions o la configuració de nous equips de treball cooperatiu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.