Vés al contingut

notícies relacionades

gent-gran

Els bisbes parlen de la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran

GIEC | En la proximitat de la festa el dia 26 de juliol dels sants Joaquim i Anna, pares de la Verge Maria i avis de l’Infant Jesús, l’Església celebra el proper diumenge la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, amb el lema «Encara donaran fruit a la vellesa

Sant’Egidio aposta per un nou model d’atenció a la gent gran

(Roger Vilaclara –CR) “Les residències no són els millors llocs per cuidar els avis”. Ho diu la Comunitat de Sant’Egidio que aquesta setmana ha presentat noves propostes per impulsar un canvi en el model d’atenció i cura dels ancians. Volen aconseguir que la gent gran passi els darrers anys de la seva vida a casa. En la roda de premsa convocada aquest dimecres, la comunitat ha explicat que ha fet arribar la proposta a tots els grups parlamentaris demanant que es creï una comissió al Parlament de Catalunya que treballi aquest nou model.

Els programes universitaris sènior milloren la salut dels majors de 50 anys

(Fundació Pere Tarrés) Aquests dies s’inicia el curs per a milers d’universitaris i universitàries. Ara bé, lluny de la imatge més habitual d’un o una jove universitària, es troba un col·lectiu d’estudiants menys conegut però que cada cop incrementa la presència als passadissos de les universitats: les persones majors de 50 anys que participen en programes universitaris de gent gran. Com són?

Els bisbes parlen de la primera Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran

(GIEC) El papa Francesc ha instituït que cada quart diumenge de juliol, prop de la memòria litúrgica dels sants Joaquim i Anna, pares de la Mare de Déu i avis de Jesús, se celebri la Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran. Enguany, la primera Jornada serà el diumenge dia 25 de juliol coincidint amb la solemnitat de sant Jaume, apòstol.

Convoquen el 13è Concurs de relats escrits per gent gran

(Obra social “la Caixa”) La Fundació ”la Caixa” ha obert la convocatòria de la 13a edició del Concurs de Relats Escrits per Gent Gran, organitzat en col·laboració amb Radio Nacional de España (RNE) i La Vanguardia. Fins al 29 de juliol, les persones més grans de 60 anys poden presentar al certamen els seus relats i microrelats sota el lema “Aquest és el principi d’una gran història i tu n’ets el protagonista”.

Un informe destaca la necessitat de crear un registre de persones en situació de soledat no desitjada

(Obra social “la Caixa”) L'Observatori Ciudades que Cuidan, impulsat per Fundació Mémora i en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", ha destacat en un informe la necessitat de crear un registre unificat i oficial del nombre de persones que viuen situacions de vulnerabilitat originades per l'aïllament social i la soledat no desitjada que afecta, en major mesura, a la gent gran. Es tracta d'una de les diverses conclusions que llança aquest estudi i que posa de manifest el paper clau dels mitjans de comunicació en la sensibilització social de la soledat no desitjada.

Què han après les residències de gent gran amb la Covid-19?

(Ignasi Escudero –CR) Les residències de gent gran porten un any en el punt de mira de l’opinió pública. Des que es va iniciar la pandèmia de la Covid-19 aquest centres assistencials, on moltes persones van a passar els darrers anys de la seva vida amb la cura més necessària, s’han vist afectats de ple tant per la vulnerabilitat sanitària de les persones residents com pels efectes que han causat les restriccions imposades per les administracions.

panoràmica

Veure la fe

podcasts