Vés al contingut

notícies relacionades

Pisos Roca i Pi

El projecte 'Llars Horitzó' a Badalona s'amplia amb dos nous pisos per a gent gran

FUNDACIÓ ROCA I PI | Durant el 2024 s’han posat en marxa dos nous pisos a Badalona, al barri de Coll i Pujol, que amplien el projecte “Llars Horitzó” per a gent gran. Un projecte on viuen 25 persones gràcies a l’aliança entre la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Llars Compartides i Càritas Diocesana de Barcelona. 

sensibilitzacio gent gran

Sant Joan de Déu publica una guia per detectar millor la soledat no desitjada en persones grans

SANT JOAN DE DÉU | L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu llança la ‘Guia per a l’acompanyament de la soledat no desitjada en persones grans’ dirigida a professionals de l’àmbit de la salut i del sector social. Qualificada com l’epidèmia silenciosa del segle XXI, aquesta realitat afecta a més de 30 milions de persones a Europa i multiplica per cinc les probabilitats de desenvolupar depressió i ansietat.

gent-gran-generalitat

El Govern augmenta fins a 500 euros mensuals els ajuts per accedir a les residències de gent gran

GENERALITAT DE CATALUNYA | Facilitar l’accés a les residències per a la gent gran. Amb aquest objectiu, el Govern ha augmentat fins a 500 euros mensuals les prestacions econòmiques vinculades (PEV) per costejar la plaça en aquests centres. Es tracta dels ajuts que reben les persones amb grau de dependència acreditat per pagar un centre concertat, quan no poden accedir a una plaça pública.
gospelfest-01

El Gospelfest recapta gairebé 50.000 € per la gent gran de Càritas Barcelona

CR / CÀRITAS BARCELONA | Més de 2.000 persones han assistit aquest diumenge a l'Auditori Fòrum CCIB per celebrar la segona edició del Gospelfest. A través de la venda d'entrades, el concert ha aconseguit recaptar 49.500 € que aniran destinats al programa de gent gran de Càritas Diocesana de Barcelona.

fundacio-la-caixa

La Fundació “la Caixa” impulsa una marató per afrontar la soledat en la gent gran

FUNDACIÓ “LA CAIXA” | En marxa la primera marató de paraules per afrontar la soledat en la gent gran de la Fundació “la Caixa”. Places i carrers de les 7 ciutats catalanes en les quals es desplega el programa Sempre Acompanyats es convertiran en espais públics de debat on se sensibilitzarà sobre el fenomen de la soledat i la importància de teixir bones relacions socials.

Estudi La Caixa

Un estudi de la Fundació ”la Caixa” evidencia que hi ha una bretxa de gènere en la riquesa a partir dels 65 anys

Fundació ”la Caixa” |  El patrimoni constitueix un recurs econòmic fonamental per a la població d’edat avançada, que sovint disposa de pocs ingressos. A Espanya, les dones grans tenen més probabilitats que els homes grans de viure en llars amb un patrimoni molt escàs, per la qual cosa tenen més risc de patir situacions de privació econòmica greu.

Veure la fe

podcasts