Vés al contingut

notícies relacionades

gospelfest-01

El Gospelfest recapta gairebé 50.000 € per la gent gran de Càritas Barcelona

CR / CÀRITAS BARCELONA | Més de 2.000 persones han assistit aquest diumenge a l'Auditori Fòrum CCIB per celebrar la segona edició del Gospelfest. A través de la venda d'entrades, el concert ha aconseguit recaptar 49.500 € que aniran destinats al programa de gent gran de Càritas Diocesana de Barcelona.
fundacio-la-caixa

La Fundació “la Caixa” impulsa una marató per afrontar la soledat en la gent gran

FUNDACIÓ “LA CAIXA” | En marxa la primera marató de paraules per afrontar la soledat en la gent gran de la Fundació “la Caixa”. Places i carrers de les 7 ciutats catalanes en les quals es desplega el programa Sempre Acompanyats es convertiran en espais públics de debat on se sensibilitzarà sobre el fenomen de la soledat i la importància de teixir bones relacions socials.
Estudi La Caixa

Un estudi de la Fundació ”la Caixa” evidencia que hi ha una bretxa de gènere en la riquesa a partir dels 65 anys

Fundació ”la Caixa” |  El patrimoni constitueix un recurs econòmic fonamental per a la població d’edat avançada, que sovint disposa de pocs ingressos. A Espanya, les dones grans tenen més probabilitats que els homes grans de viure en llars amb un patrimoni molt escàs, per la qual cosa tenen més risc de patir situacions de privació econòmica greu.
gent-gran

Els bisbes parlen de la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran

GIEC | En la proximitat de la festa el dia 26 de juliol dels sants Joaquim i Anna, pares de la Verge Maria i avis de l’Infant Jesús, l’Església celebra el proper diumenge la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, amb el lema «Encara donaran fruit a la vellesa

Sant’Egidio aposta per un nou model d’atenció a la gent gran

(Roger Vilaclara –CR) “Les residències no són els millors llocs per cuidar els avis”. Ho diu la Comunitat de Sant’Egidio que aquesta setmana ha presentat noves propostes per impulsar un canvi en el model d’atenció i cura dels ancians. Volen aconseguir que la gent gran passi els darrers anys de la seva vida a casa. En la roda de premsa convocada aquest dimecres, la comunitat ha explicat que ha fet arribar la proposta a tots els grups parlamentaris demanant que es creï una comissió al Parlament de Catalunya que treballi aquest nou model.

Els programes universitaris sènior milloren la salut dels majors de 50 anys

(Fundació Pere Tarrés) Aquests dies s’inicia el curs per a milers d’universitaris i universitàries. Ara bé, lluny de la imatge més habitual d’un o una jove universitària, es troba un col·lectiu d’estudiants menys conegut però que cada cop incrementa la presència als passadissos de les universitats: les persones majors de 50 anys que participen en programes universitaris de gent gran. Com són?

Veure la fe

podcasts