Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Obra social “la Caixa) Els centres de gent gran de la Fundació ”la Caixa” reinicien l’activitat presencial a Catalunya. Una trentena de centres de l’entitat comencen a reactivar les activitats presencials i les inscripcions complint totes les mesures de seguretat establertes. A més, s’estrena la modalitat en línia, amb més de 1.700 activitats gratuïtes obertes a la gent gran. Tenint en compte la situació derivada del context de pandèmia, el Programa de Gent Gran ha adaptat el ventall d’activitats per poder donar resposta a necessitats actuals: el benestar físic i emocional, el coneixement informàtic, i la conscienciació sobre el bon tracte i la dignitat de les persones grans.

Les activitats es duran a terme en grups estables i reduïts garantint sempre les mesures de seguretat i de prevenció. Els centres que comencen a reprendre l’activitat presencial són a la província de Barcelona (24), a Girona (2), a Lleida (2) i a Tarragona (2). Pel que fa a les activitats en línia, es calcula que en total hi participaran més de 25.500 persones.

Des del principi del confinament, el programa de Gent Gran ha acompanyat més de 34.000 persones i ha facilitat la realització de més de 1.000 activitats construint espais relacionals per superar les possibles situacions d’aïllament social i soledat d’un dels col·lectius que més vulnerats s’han vist durant aquest període tan complex.

“Davant del context actual, volem continuar estant al costat de les persones grans acompanyant-les i oferint-los activitats perquè recuperin la quotidianitat”, ha subratllat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

La importància dels centres de gent gran

Segons es desprèn de l’estudi ‘Apunts sobre l’estratègia del Programa de Gent Gran en relació amb la COVID-19’, una de cada quatre persones del total de la mostra (2.935 persones) ha reconegut haver experimentat emocions i pensaments negatius, i una de cada tres, dificultats per connectar amb una vida amb significat. Així mateix, 8 de cada 10 persones entrevistades tenen por del futur, i un 97,5 % de la mostra estan preocupades pel futur que deixen a les generacions joves.

A més, el 73 % de les persones grans enquestades han manifestat la necessitat de tornar al centre per tot el que els aporta, i el 63,4 % tornarien al centre malgrat un possible contagi. D’altra banda, més del 82 % de la mostra, composta per 2.935 persones, tenen una alta satisfacció amb la vida, i més del 72 %, un bon estat de salut.