Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Sant Josep Oriol) La Fundació Sant Josep Oriol construirà un nou equipament per a gent gran al barri de Les Corts. Aquest nou edifici estarà situat entre el carrer del Remei cantonada amb carrer de Galileu i donarà resposta a la àmplia demanda de places d’atenció integral per a gent gran. En una primera instància, l’edifici havia de convertir-se en una residència per a investigadors i doctorands. Amb tot, i amb la voluntat de cercar el màxim consens entre els veïns i les veïnes del barri, des de la Fundació Sant Josep Oriol s’ha accedit a un canvi d’ús de l’edifici per donar resposta a aquesta demanda social.

Des de la Fundació Sant Josep Oriol, a més, donem resposta amb aquest projecte a la reivindicació per part dels veïns del solar, de no permetre que es porti a terme cap projecte relacionat amb el sector hoteler. L’Onada Serveis, serà l’empresa encarregada de gestionar aquest servei. Amb aquesta plataforma neix amb l’objectiu de donar servei a la gent gran de la ciutat de Barcelona, i especialment als veïns de Les Corts, per tal de millorar la qualitat de vida de la gent gran i els seus familiars. 

La directora de L’Onada Serveis, Cinta Pascual afirma que “no només construirem una nova residència per a gent gran, sinó que el disseny i la distribució del nou equipament està pensada per poder prestar tota la nostra cartera de 37 serveis, tant als residents interns com als milers d’usuaris externs que necessiten qualsevol altre servei que no sigui l’ingrés residencial”.

Al juliol de 2016, la Fundació Sant Josep Oriol, que gestiona la residència sacerdotal, va accedir a rebaixar en dues plantes la construcció tant del carrer del Remei com del carrer Galileu, tot i que la majoria d’edificis de la zona tenen fins a vuit pisos. En aquest sentit, cal destacar que el projecte final de la residència preveu una important reducció volumètrica. Tant pel carrer Galileu com pel carrer del Remei, la reducció és de prop de 500 m2.

L’objectiu d’aquest projecte residencial sempre fou obtenir les rendes necessàries pel manteniment de la residència Sant Josep Oriol on s’allotgen els capellans ancians de les diòcesis de la província eclesiàstica de Barcelona, és a dir, de l’Arquebisbat de Barcelona, del Bisbat de Terrassa i del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. La Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol és la concreció externa de l'objecte i el fi de la Fundació Sant Josep Oriol, essent per tant la seva finalitat primordial l'exercici de la pietat i la caritat cristianes en forma de prestació d'habitatge i assistència corporal i espiritual a sacerdots que es trobin en situació de jubilació legítimament atorgada pel propi bisbe diocesà de qualsevol de les tres diòcesis de la província eclesial de Barcelona i en tinguin necessitat.