Vés al contingut

notícies relacionades

acn-palestina-gaza

“Els cristians de Palestina demanen que es conegui la seva situació a Terra Santa”

CR | "Els cristians a Terra Santa pateixen la mateixa opressió que la població musulmana perquè són part del poble palestí". La taula rodona d'aquest dimecres a la tarda del centre d'estudi Cristianisme i Justícia ha subratllat la importància de recordar la comunitat cristiana de Palestina, actualment en perill de desaparició, i ha recalcat la necessària demanda per exigir respecte al dret internacional i les resolucions de l'ONU davant el conflicte al Pròxim Orient.
benetes-montserrat-2023

Les monges benedictines de Catalunya: “Diem prou a totes les guerres”

MONESTIR DE SANT BENET | Una trentena de monges benedictines catalanes s'han trobat al santuari de Puiggraciós en una trobada de germanor entre les comunitats benedictines de Catalunya. En la trobada, les representants de les tres comunitats catalanes han expressat el seu rebuig envers tots els conflictes bèl·lics i la seva solidaritat amb totes les víctimes de les guerres. 
papa-dejuni-oracio

El papa Francesc convoca una nova jornada d'oració i dejuni per la pau

VATICAN NEWS | Després de l'audiència general d'aquest dimecres, el papa Francesc ha dedicat unes paraules als conflictes que afecten avui arreu del món i ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau aquest 27 d'octubre. La iniciativa del Papa arriba després que el Patriarcat llatí de Jerusalem organitzes un dejuni per la pau a Terra Santa aquest dimecres.
url-manifest-proxim-orient

La URL manifesta el seu rebuig per l'escalada bèl·lica al Pròxim Orient

URL | La Universitat Ramon Llull (URL) ha emès un comunicat aquest dimarts en què manifesta la seva preocupació i rebuig per l'escalada bèl·lica al Pròxim Orient amb els fets que estan succeint a Israel i Palestina. El manifest de la URL se suma al comunicat de CRUE Universidades Españolas.
cardenal-jerusalem

El Patriarca llatí de Jerusalem s'ofereix a Hamas a canvi dels nens ostatges d'Israel

VATICAN NEWS | El cardenal Pierbattista Pizzaballa, Patriarca llatí de Jerusalem, s'ha ofert aquest dilluns per intercanviar-se amb els nens d'Israel que són ostatges de Hamas. En vigílies de la jornada de dejuni i pregària, a la que s'hi han sumat també els bisbats catalans, Pizzaballa ha tornat a demanar per la pau entre israelians i palestins i ha assegurat que no hi ha víctimes entre les persones refugiades en esglésies a Gaza. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts