Vés al contingut
Catalunya Religió
vaga-fam
Fotografia: Vaga de fam per Palestina.

CR En un comunicat fet públic aquest dijous, una vintena d'entitats cristianes, entre elles la Fundació Catalunya Religió, donen suport a Llum Mascaray, Martí Olivella i Gabriela Serra, els activistes que des de fa una setmana es troben en vaga de fam. Els militants que viuen amb la comunitat de jesuïtes del carrer Palau de Barcelona exigeixen la pau a Palestina i la fi del comerç d'armes. 

Com a entitats cristianes, diuen, es fan seves les paraules del papa Francesc quan demana que “les diferències es resolguin amb el diàleg i la negociació i no amb una muntanya de morts”. "Recordem que en aquest conflicte han estat assassinades ja milers de persones, moltes d'elles nenes i nens", diu el comunicat que signen les entitats.

Tots els signants del comunicat es comprometen a "difondre i seguir les propostes dels companys activistes". "Per aturar la guerra, no ens quedem a casa", hi afegeixen. Asseguren que la pau es prepara "amb política per al bé comú, amb diplomàcia governamental i amb fermesa contra les infraccions del dret internacional". "I, sobretot, entenent que tots som persones", diuen.

Una vintena d'entitats de diversos àmbits

Els signants del comunicat són l'Acció Catòlica Obrera (ACO); l'Associació José Ramón Zudaire, el Capítol de Barcelona de la Fundació Vaticana Centesimus Annus pro Pontifice, Cristianisme i Justícia; el Centre Passatge-Fundació Viarany; la Comunitat Espai per la Unitat; les Comunitats Vedruna Catalunya; Cristianisme Segle XXI; la Coordinadora de dones creients Alcem la Veu; El Pregó, publicació eclesial d’informació i opinió; la Federació de Cristians de Catalunya; la Fundació Joan Maragall; la Fundació Pere Tarrés; la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC); el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans; Junts-Sindicat de Docents de Religió de Primària i Secundària de Catalunya (JUNTS-SDRC); Justícia i Pau de Barcelona; el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB); la parròquia Santa Anna-Hospital de Campanya; i la Fundació Catalunya Religió.

Un exercici per sumar accions de pau

Precisament aquest dijous es compleix una setmana que els tres militants de moviments pacifistes van començar una vaga de fam per exigir posar "fi al genocidi a Palestina". En específic, l'objectiu, van explicar dijous passat, és pressionar per trencar les relacions de comerç d'armes amb Israel i pressionar al govern català i espanyol que doni suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel davant la Cort Internacional de Justícia de l'ONU sobre el genocidi de Gaza.

Els tres activistes viuen des de llavors a la comunitat jesuïta del carrer Palau de Barcelona i estan atesos per un equip mèdic durant la seva vaga. "Passar una mica de gana no és comparable en absolut amb la gana de pau que passa la nostra gent a Israel i Palestina", deia Gabriela Serra abans de començar la vaga. "El nostre és un exercici de sumar a les accions de pau i mobilitzar a la gent a participar en elles", ha afegit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.