Vés al contingut
Catalunya Religió
entitats-cristianes-guerra
Fotografia: Canva.

CR Una vintena d'entitats cristianes han fet públic un comunicat conjunt aquest divendres en què expressen el seu rebuig envers "el clima bèl·lic" que promouen governs i institucions internacionals. En el manifest també clamen per la necessitat de resoldre els conflictes des de la no-violència.

En el seu comunicat, les entitats es reafirmen amb la creença en el diàleg i la diplomàcia per solucionar els conflictes i en el convenciment que les lluites armades "només condueixen a la mort, la destrucció, la pobresa i la injustícia". Asseguren que la inversió en armament i la militarització "que se'ns proposa com a inveitable", suposarà una greu afectació de les necessitats de salut, educació, acció social i cultura de la ciutadania. 

Sobre els actuals conflictes bèl·lics d'Ucraïna i Palestina, entre d'altres, en destaquen les "gravíssimes violacions del dret internacional" i exigeixen "esforços per a tancar-los". "I, en cap cas,  obrir-ne de nous", hi afegeixen. Subratllen la necessitat que la societat civil s'oposi fermament a qualsevol conflicte armat i exigeixi als seus representants la recerca de vies pacificadores.

Finalment, les entitats cristianes també manifesten que totes les tradicions espirituals i religioses tenen una responsabilitat i un compromís ètic per contribuir a la pacificació i la resolució dels conflictes per via no violenta.

Les entitats que signen aquest manifest són: Acció Catòlica Obrera (ACO), Alcem la Veu, Associació José Ramón Zudaire, Capítol de Barcelona de la Fundació Vaticana Centesimus Annus, Centre Passatge, Comunitats Vedruna Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, Delegació de Mans Unides de Barcelona, Federació de Cristians de Catalunya, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Fundació Joan Maragall, Fundació Pere Tarrés, Fundació Viarany, Grup Juristes Roda Ventura, Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Justícia i Pau, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.