Vés al contingut
Catalunya Religió
caritas-campanya
Fotografia: Càritas.

Càritas Portar ajuda humanitària a Gaza, assistir la població i acompanyar les famílies de Cisjordània. Són els objectius de la nova campanya de Càritas Espanyola per respondre a la crida d'emergència que ha fet Càritas Jerusalem. Per aquest motiu, Càritas farà un primer enviament de 250.000 euros a Jerusalem.

L’objectiu d'aquest eament és oferir assistència mèdica primària i suport econòmic a través de l’entrega de diners en efectiu a les famílies atrapades a la Franja de Gaza. En aquest sentit, s’ha obert la campaña 'Càritas amb Terra Santa' per canalitzar la solidaritat dels donants.

La crida d’emergència sol·licitada per Càritas Jerusalem i activada per Càritas Internationalis té un pressupost total de 2,95 milions d’euros. El termini d’execució serà d’un any i el nombre estimat de beneficiaris directes assolirà les 22.375 persones i 35.720 beneficiaris directes.

Es treballa per rehabilitar el centre mèdic de Càritas a la ciutat de Gaza

Els equips a Gaza faran atenció en salut primària, suport psicosocial i salut mental, i coordinaran l’entrega d’efectiu a les famílies més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques. “També es treballarà per rehabilitar el centre mèdic de Càritas a la ciutat de Gaza, molt malmès pels bombardejos i posar-ho en funcionament el més aviat possible”, segons ha explicat el coordinador del Pròxim Orient a l’àrea de Cooperació internacional de Càritas Espanyola, Pablo Reyero.

Davant l’enorme patiment viscut en aquests més de 100 dies de conflicte, Càritas insta una vegada més a un alto el foc, sumant-se a la constant crida per la pau del papa Francesc i de Càritas Internationalis.

Càritas Espanyola col·labora amb Càritas Jerusalem des de fa més de 20 anys. Aquest treball conjunt busca pal·liar el patiment a Terra Santa i donar resposta a les persones en situació de vulnerabilitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.