Vés al contingut

notícies relacionades

El bisbe Francesc Pardo ja descansa a la catedral de Girona

(Jordi Llisterri –CR/Girona) “Estimat Cisco, descansa en pau”. Així ha acomiadat al bisbe de Girona el seu germà Pere en les intervencions finals del funeral. La catedral de Girona s’ha omplert aquest dilluns al matí pel funeral del bisbe Francesc Pardo, una de les poques vegades en què la diòcesis acomiada un bisbe en actiu. Francesc, com la majoria dels seus antecessors, ha estat enterrat a la mateixa catedral.

Francesc Pardo, el bisbe del cor gran

(Jordi Callejón –CR) El bisbe Francesc mai va ser un home que li agradés estar tancat al seu despatx o tancat dins d’una aula. No era ni un estratega ni un professor, era un autèntic pastor, un capellà de poble, un home amb moltes ganes de conèixer la realitat de les parròquies i d’aportar el seu granet de sorra.

Comiat a les xarxes del bisbe Francesc Pardo

(CR) Arran de la mort aquest dijous a la nit del bisbe de Girona, Francesc Pardo, són moltes les mostres públiques de condol que arriben a través de les xarxes socials. Jordi Callejon, Jordi Turull o Josep Lluís Cleries són alguns dels noms que han recordat aquest matí al bisbe Pardo. També comunitats com les Parròquies de Vilafranca del Penedès i entitats socials com la Fundació Pere Tarres. 

Mor el bisbe Francesc Pardo, impulsor del treball conjunt dels bisbats catalans

(Jordi Llisterri –CR) “Encara soc capaç de marcar algun gol”, deia fa uns mesos el bisbe Francesc Pardo després de complir els 75 anys i en espera del seu relleu a Girona. Doncs no ha pogut ser. El bisbat de Girona ha comunicat la seva mort, que ha tingut lloc aquest dijous a la nit, després de la inesperada complicació d’una úlcera.

Francesc Pardo, el bisbe que ha acompanyat els esplais cristians

(Josep Oriol Pujol –CR) Des de la seva ordenació sacerdotal el bisbe Francesc Pardo va estar abocat a la pastoral de parròquia i amb aquesta, als infants i joves. Els primers anys com a vicari a les parròquies de Vilafranca va poder viure les colònies de Penyafort a Pontons. També a Sant Sadurní, on va ser rector per primer cop, va coincidir amb les colònies i va promoure l’escoltisme com a eina pastoral i educativa, tant per als infants com pensant en les famílies.

50 anys de la parròquia de Sant Salvador d’Horta de Girona

(Bisbat de Girona) “Durant cinquanta anys aquí s’hi ha celebrat la vida”, assenyalava el bisbe de Girona Francesc Pardo, en l’homilia de la missa commemorativa del primer mig segle de la parròquia de Sant Salvador d’Horta de Girona.

Pardo demana al país “valorar més tot allò que ens ha unit”

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, defensa que l’etapa que viu Catalunya demana “serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup”. Així ho ha expressat en l’homilia de la missa solemne amb motiu de la festivitat de Sant Narcís celebrada aquest divendres a la basílica de Sant Feliu de Girona.

panoràmica

Veure la fe

podcasts