Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) La Catedral de Girona ha acollit l’ordenació diaconal del seminarista Edgar Jaulent (Sant Feliu de Guíxols, 1975). La cerimònia celebrada aquest diumenge ha estat presidida pel bisbe Francesc Pardo i concelebrada per una quarantena de preveres de Girona i d’altres bisbats catalans. Entre d'altres, s'hi han fet presents el rector del seminari diocesà, Jordi Font, i el rector i exrector del seminari interdiocesà, Armand Puig i Norbert Miracle, respectivament. També ha participat en el cant la capella de música de la seu.

En la seva homilia, el bisbe ha fet un agraïment al nou diaca pel seu compromís: "Gràcies en nom de l’Església que fem camí a Girona, gràcies en nom de moltes persones que coneixes i no coneixes, però que serviràs amb amor i dedicació". També ha fet una pinzellada del seu recorregut vocacional: "Fa uns anys, després d’exercir la professió al port de Barcelona com amarrador, després de diverses experiències de vida, et vas sentir cridat a esdevenir prevere de l’Església. Vares iniciar el camí de preparació amb els anys de seminari, amb estudis diferents, abandonant certament la barca. Han estat anys potser difícils, però necessaris per discernir la teva vocació, per l’estudi de la teologia, per conèixer millor l’Església i els seus ministeris, per identificar-te amb Jesucrist, per fer aprenentatge en la missió pastoral."

Acabada l'homilia s’ha iniciat la litúrgia de l’ordenació amb Jaulent prostrat a terra i amb la lectura de les lletanies dels sants. El bisbe ha imposat les mans al nou diaca i a continuació dos companys seminaristes l’han revestit amb la dalmàtica sobre l’estola creuada, signes diaconals. Seguidament, el bisbe li ha lliurat els evangelis com a símbol de la seva tasca de predicació. Abans de la benedicció episcopal, el nou diaca s’ha adreçat als assistents amb unes paraules d’agraïment i els ha demanat la seva pregària així com la intercessió de la Mare de Déu, en l’advocació del mar, per raó de la seva població natal i per la seva formació.

Jaulent col·laborarà, a partir d’ara, amb les parròquies d’Olot. Durant la seva etapa de seminarista ha dut a terme la seva tasca pastoral a les parròquies d’Arenys de Mar, d’Arenys de Munt i de la Bisbal d'Empordà, a la Fundació Acollida i Esperança i a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, de la Bisbal.