Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) El bisbe Francesc Pardo ha visitat pastoralment a la comunitat catòlica ucraïnesa que es reuneix habitualment a l’església parroquial de Santa Maria de Sant Feliu de Guíxols. Acompanyat dels preveres de la comunitat, el bisbe va presidir la celebració de la divina litúrgia de sant Joan Crisòstom.

La divina litúrgia és la celebració de la missa segons el ritus bizantí que es duu a terme en majoria de les esglésies orientals ortodoxes, així com també en esglésies orientals unides a Roma, anomenades també greco-catòliques. L’estructura d’aquesta litúrgia és molt semblant a la missa del ritus llatí, tot i que és més llarga, sobretot pels cants i les pregàries pròpies.

Tal com explicava aquest diumenge el prevere Iurii Stasiuk, responsable d’acompanyar les comunitats greco-catòliques de la diòcesi de Girona, la divina litúrgia és "un signe de la universalitat de l’Església catòlica i de riquesa del ritus bizantí”. “Com deia sant Joan Pau II, l’Església té dos pulmons: l’occidental i l’oriental. I necessita els dos per respirar”, recorda Stasiuk.