Vés al contingut

notícies relacionades

L'aniversari d'un Papa que ens guia acompanyant-nos

(Andrea Tornielli –Vatican News) El començament del vuitè any del pontificat del papa Francesc cau en un moment dramàtic per a tota la humanitat, cridada a enfrontar la pandèmia de COVID-19. La crida, forta i per a tots, a mantenir la nostra mirada fixa en l'essencial requereix que aquest aniversari se celebri d'una manera diferent a la d'anys anteriors.

Martínez Sistach, el cardenal de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Més de cinquanta anys de capellà, trenta de bisbe, i deu de cardenal. I arquebisbe emèrit en plena activitat. Això és el que recull el llibre entrevista al cardenal Lluís Martínez Sistach, Un cardenal es confessa. Aquest dimecres l'ha presentat a la premsa a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Francesc convida a pregar una vegada al mes a YouTube

(CR) Una vegada al mes trobareu el papa Francesc a YouTube. Des d'aquest dimecres Francesc ja és un "youtuber", nom amb el que es coneixen els personatges que tenen un canal en aquesta plataforma social de vídeos. Les audiències del dimecres i l'àngelus del diumenge eren fins ara les principals plataformes que utilitzaven els papes per adreçar-se regularment als fidels. Francesc ja hi va afegir els resum de les homilies matinals diàries a Santa Marta.

Francesc: "On neix Déu, neix l'esperança i les persones troben la dignitat"

(CR) "Només la misericòrdia de Déu pot alliberar la humanitat de tantes formes de mal". És el missatge de Nadal del papa Francesc emmarcat en l'Any de Misericòrdia. Francesc ha recordat el sentit del Nadal, "un esdeveniment que es renova en cada família, en cada parròquia, a cada comunitat que acull l'amor de Déu encarnat en Jesucrist".

Vives: "Catalunya serà agermanada o no serà"

(Jordi Llisterri -CR/Santuari de Núria). "Catalunya serà agermanada o no serà. Això és el que demano a la Mare de Déu: que de les properes eleccions en surti un poble no dividit, sinó agermanat". És la petició que ha fet l'arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives aquest dimarts en la celebració de la festivitat de Sant Gil al Santuari de la Vall de Núria.

24 hores de pregària quaresmal convocada pel papa Francesc

(CR) Aquest divendres i dissabte se celebra arreu del món les "24 hores de pregària per al Senyor" que ha convocat el papa Francesc dins de la Quaresma. En el seu Missatge per a la Quaresma d'aquest any recordava que "no hem d'oblidar la força de la pregària de tantes persones.

panoràmica

Veure la fe