Vés al contingut
Catalunya Religió
Trobada Esplais Salesians
Trobada Esplais Salesians de Catalunya
Galeria d'imatges

SALESIANSInfants i joves d’entre 5 i 15 anys de tots els esplais salesians s'han reunit, acompanyats dels seus monitors de lleure dels esplais i centres juvenils, per celebrar la Festa de la Fede a Badalona. La trobada, impulsada per la Federació de Centres Juvenils Don Bosco, ha acollit 300 participants que han conegut la realitat dels altres centres i ha fomentat la participació i la cooperació conjunta.

"Tots els infants i joves dels diferents esplais ens ho hem passat molt bé", expliquen des de l'esplai dels salesians de Badalona. Les activitats s'han organitzat en el marc d'un fil conductor conjunt: la plataforma audiovisual Fedelix. La idea sorgeix del joc de paraules entre Netflix i la Federació.

Els monitors i monitores han explicat que el grup hacker Anonymous "volia fer realitat el seu somni de conèixer els personatges de Minion". Els hackers han tocat l'ordinador dels monitors i, de cop i volta, han aparegut els personatges de les pel·lícules i sèries més famoses de Fedeflix. Els infants s'han adonat que alguna cosa passava perquè els personatges havien perdut el seu valor principal i pel qual són famosos.

El joc comença

Un cop situats en la trama, els infants de primària han fet una gimcana amb jocs per a poder trobar els valors que els personatges havien perdut. Els joves de secundària han anat a la platja a fer jocs per aconseguir les insígnies dels valors que havien perdut els seus ídols de les pantalles.

Després de dinar, els més petits han fet jocs per diferents equips. Han cooperat per tirar endavant el seu equip.

D’altra banda, els adolescents de l’ESO han fet un gran joc per equips relacionat amb la sèrie Stranger Things amb unes proves ràpides i creatives. Amb cada una de les proves s'han treballat valors importants que es poden veure a les sèries de Fedeflix i que preocupen als joves perquè també els troben a la seva societat a diari.

Per concloure la tarda, després de berenar, tots els participants s'han reunit al pati per fer les 'bones tardes', un espai de reflexió en clau salesiana. "Ha estat meravellós veure com tothom podia reflexionar sobre el dia, els valors interioritzats i com els podem trobar en el nostre dia a dia", diuen des de la congregació.

Reflexions sobre l'educació en lleure

Els monitors també han reflexionat sobre com aquesta festa genera identitat com a Centre Juvenil i la importància que els infants, però sobretot els joves, vegin que igual que ells, hi ha més persones que cada dissabte van al Centre Juvenil i treballen per ser crítics i millors persones amb uns referents molt concrets: Don Bosco i Maria Mazzarello.

L'organització ha agrait la tasca de la gent de l’equip 0, que han participat en la gestió de les activitats i han preparat els diferents àpats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.