Vés al contingut
Catalunya Religió

(ACN) El Congrés ha aprovat la proposició no de llei (PNL) del PSOE i el PNB que proposa investigar els abusos sexuals a menors a l'Església amb una comissió independent d'experts vinculada al Defensor del Poble. La iniciativa ha obtingut finalment el suport del PP, que d'entrada va oposar-se a una investigació que se centrés únicament en els abusos en institucions religioses, així com d'Unides Podem, ERC i EH Bildu, que havien registrat una iniciativa paral·lela per investigar-ho en una comissió parlamentària. La PNL s'ha aprovat en la votació d'aquest dijous amb 286 vots a favor, 51 en contra (Vox) i dues abstencions.

El suport d'Unides Podem, ERC i EH Bildu s'ha desbloquejat després que aquestes formacions hagin anunciat un principi d'acord amb els socialistes que amplia la fórmula per investigar els abusos a l'Església.

Segons han explicat en una roda de premsa prèvia a la votació, el PSOE ha acceptat dotar d'un "marc normatiu" a la comissió d'experts que li permeti "poder obligar" l'Església a "cooperar". A més, el pacte implica que les víctimes que vulguin puguin comparèixer al Congrés. Previsiblement en la comissió de Justícia.

Tanmateix, malgrat el principi d'acord, la PNL s'ha votat sense modificacions tal com l'havien registrat el PSOE i el PNB. De fet, els nacionalistes bascos han explicat que no han participat de la negociació amb les tres formacions que havien presentat una alternativa a la investigació que proposen.

Amb l'aprovació d'aquesta PNL, el Congrés aprova per primera vegada crear un instrument per investigar els abusos sexuals en institucions religioses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.