Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 20/06/2018

(Maristes) El president de la Unió de Superiors Generals , Mauro Johri, superior general dels frares Caputxins, va anunciar el 19 de juny el nomenament del català Emili Turú Rofes com a nou secretari general de la Unió de Superiors Generals. Emili Turú va ser Superior General dels Germans Maristes des del 2001 al 2017. "Ens alegra col·laborar com a institut mitjançant l'Emili en aquesta important organització intercongregacional, que convoca a les congregacions religioses masculines del món", va afirmar Ernesto Sánchez Barba, actual superior general.

En la seva carta de nomenament, Mauro fa esment de l'"activa i enriquidora" participació de Turú a la USG durant els seus anys com a superior general dels Germans Maristes. Turú començarà aquest servei a Roma (Itàlia), a l'oficina de la USG, al març de 2019 i formarà part de la comunitat marista de Sant Leone Magno. David Kinnear Glenday, que va ser superior general dels Pares Combonians, és actualment secretari general de la USG, des de l'any 2009.

Emili Turú

Nascut a Barcelona el 1955, Emili Turú va iniciar la seva vinculació als Maristes  el 1968 i el 1975 va fer els primers vots. Va ser provincial de Catalunya, etapa en la que va apostar per les obres educatives,  amb especial èmfasi en la pastoral, l’atenció a les persones i la missió compartida amb els laics. També va participar  activament a l’organització del Congrés de Vida Religiosa de Catalunya. El 2001 va ser escollit Conseller General dels Germans Maristes, màxim responsable internacional de l’Institut, un servei que va exercir durant 16 anys.

La Unió General de Religiosos (USG) és l'organisme que agrupa els responsables a escala mundial de totes les congregacions religioses masculines catòliques. 

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.