Vés al contingut

notícies relacionades

manresa-any-ignasia

David Guindulain: “Acaba l'Any Ignasià, però s'obre el temps de recollir fruits”

JESUÏTES | La ciutat de Manresa celebra aquests dies els darrers actes del programa de commemoració dels 500 anys del pas d'Ignasi de Loiola per aquesta ciutat. Per aquest motiu, la comunitat de jesuïtes de Manresa ha dirigit una carta a l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, expressant el seu agraïment per les iniciatives dutes a terme durant tot aquest temps. "S'acaba l'Any Ignasià, però s'obre el temps de recollir fruits", diu el superior de la comunitat dels jesuïtes de Manresa, David Guindulain, qui signa la carta.

porta-jubileu

Els jesuïtes clausuren l'Any Ignasià tancant la Porta del Jubileu de Manresa

Jesuïtes | La Companyia de Jesús ha celebrat aquest diumenge, coincidint amb la diada de sant Ignasi, la clausura de l'Any Ignasià. Al Santuari de la Cova de Manresa, el bisbe de Vic, Romà Casanova, ha tancat la Porta del Jubileu posant fi a la commemoració del 500 aniversari de la ferida i conversió d'Ignasi de Loiola. 

De Montserrat a Manresa: "Un camí que transforma la vida"

(Jesuïtes) Els propers dies 25 i 26 de març tindrà lloc, un any més, la vetlla de pregària de Sant Ignasi a Montserrat i l’endemà, la caminada a Manresa. Es tracta d’una activitat que organitzen els Jesuïtes de Catalunya i que recorda l’experiència que Ignasi de Loiola va fer l’any 1522.

Qui fa els exercicis espirituals de sant Ignasi?

(Laura Mor –CR) El mes d'agost és temporada alta a la Casa d'Exercicis de Manresa. Centenars de persones, la majoria religiosos i religioses, fan els exercicis espirituals que sant Ignasi de Loiola va començar a escriure i practicar a la Cova fa prop de cinc-cents anys. “Volen seguir aquest mètode en el lloc on va començar tot”, explica el jesuïta David Guindulain, que coordina els exercicis espirituals dels jesuïtes a Catalunya.

La pedagogia de la interioritat demana "desaccelerar" la vida

(Arquebisbat de Tarragona) La Casa d’Exercicis de la Selva del Camp va acollir dissabte la formació sobre pedagogia de la interioritat, adreçada a joves i agents de pastoral. Organitzada per la delegació de pastoral de Joventut de Tarragona, va anar a càrrec del pare jesuïta David Guindulain, del Centre d’Espiritualitat de la Cova de Manresa.

Els Exercicis Espirituals en la vida quotidiana són "una oportunitat per a pregar en tota ocasió"

(Jesuïtes) El primer cap de setmana d'octubre engeguen els Exercicis Espirituals en la vida quotidiana per a aquest curs. La proposta, que fan els jesuïtes a Catalunya des de fa més de 30 anys, té cada cop més demanada. Es tracta d'endinsar-se en aquesta pedagogia ignasiana, durant sis mesos, sense deixar els compromisos de la vida quotidiana i reservant un temps diari per a la pregària.

Veure la fe