Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La Casa d’Exercicis de la Selva del Camp va acollir dissabte la formació sobre pedagogia de la interioritat, adreçada a joves i agents de pastoral. Organitzada per la delegació de pastoral de Joventut de Tarragona, va anar a càrrec del pare jesuïta David Guindulain, del Centre d’Espiritualitat de la Cova de Manresa.

Guindulain va fer una aproximació pràctica a la pedagogia de la interioritat per ajudar al creixement personal d’aquells adolescents i joves als quals s’acompanya. A través de dinàmiques en grup, músiques, testimonis, textos i diversos exercicis els participants van aprofundir en els esglaons de la interioritat, l’espiritualitat i la fe. El formador va destacar que per a una bona pedagogia de la interioritat és important que hi hagi una "desacceleració" en les nostres vides, una disminució del ritme frenètic de la nostra vida quotidiana, i un impuls espiritual que s’ajusti a les necessitats de cadascú.

El treball de la jornada va ajudar tant als joves com els agents de pastoral a ser més conscients de la importància de la interioritat, dels sentits –aprendre a escoltar, tocar, mirar, olorar i gustar–, i del ressò interior que aquests generen. Les estones de lleure també van ajudar als participants a conèixer-se i crear un bon caliu entre tot el grup.

Des de la Delegació de Joventut de Tarragona es va recordar que la propera activitat serà el Recés d’Advent a Poblet per adolescents i joves, el proper dia 12 de desembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.